Skip to content
Știri locale Vrancea

O femeie din Vrancea, urmărită penal pentru că a cerut o ambulanţă pentru fiul minor, fără a preciza că se aflau în izolare

Inquam Photos / Octav Ganea

O femeie a sunat la 112 şi a solicitat ambulanţa pentru fiul minor, care se simţea rău, fără a aduce la cunoştinţă personalului medical că ambii se aflau în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contact cu o persoană care a revenit din Marea Britanie, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiune de fals în declaraţii.

La data de 08.04.2020 s-a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani şi s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea un dosar penal având ca obiect infracţiunea de fals în declaraţii prevăzută de art. 326 alin. 2 Cod penal pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale. S-a reţinut că, la data de 05.04.2020, o persoană de sex feminin a solicitat prin SNUAU 112 intervenţia unui echipaj medical pentru că fiul minor acuza probleme de sănătate. Deşi au fost preluaţi cu ambulanţa şi internaţi la Spitalul Judeţean ‘Sf. Pantelimon’ Focşani, persoana majoră nu a adus la cunoştinţa dispecerului şi a personalului medical faptul că se aflau în izolare la domiciliu şi că există riscul infectării cu o boală infectocontagioasă, întrucât au intrat în contact şi domiciliază cu o persoană care a revenit din Marea Britanie şi este, la rândul ei, izolată la domiciliu„, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Potrivit procurorilor, mama şi copilul au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, scrie agerpres.ro. Procurorii continuă cercetările, începute in rem, pentru tragerea la răspundere penală a celor vinovaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *