Skip to content
Brașov Știri locale

O femeie este în stare gravă după ce a căzut 200 de metri într-o râpă în masivul Bucegi

Salvamont Buşteni

Un accident grav s-a produs duminică în Munții Bucegi. O persoană s-a dezechilibrat și a alunecat pe un versant. Salvamontiștii încearcă să recupereze persoana rănită pentru a o duce la echipajele medicale.

Persoana care a căzut circa 200 de metri în masivul Bucegi este o femeie, care era însoţită pe munte de doi coechipieri, salvamontiştii care au ajuns în zonă urmând să coboare în rapel la aceasta. Potrivit datelor postate pagina de Facebook a Serviciului Naţional Salvamont, femeia a căzut din traversarea dintre vârful Coştila şi Valea Gălbinelelor, oprindu-se undeva înainte de Săritoarea Mare.

Alături de victimă se află doi coechipieri care au izolat-o termic şi au iniţiat apelul de urgenţă. La faţa locului intervin ca echipă de prim răspuns salvamontiştii din cadrul echipelor Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova, iar ca echipă suport va acţiona formaţia Salvamont Azuga, scrie Agerpres.

Echipajul de prim răspuns a ajuns în zona în care se află persoana accidentată şi va coborî la aceasta în rapel să facă primele evaluări medicale în funcţie de care se va decide care este cea mai sigură şi rapidă cale de retragere din munte, arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *