Skip to content
Internațional

O femeie în vârstă de 60 de ani care a murit în Danemarca din cauza unor cheaguri de sânge, după ce a fost vaccinată cu AstraZeneca-Oxford, avea ”simptome neobişnuite”

Twitter

O pacientă daneză în vâstă de 60 de ani care a murit din cauza unor cheaguri de sânge, după ce a fost vaccinată cu vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, avea simptome ”foarte neobişnuite”, potrivit Agenţiei deneză a medicamentului, relatează Reuters.

Femeia avea un număr mic de trombocite şi cheaguri de sânge în vase sangvine mici şi mari şi prezenta sângerări, a anunţat duminică agenţia, potrivit news.ro.

Mai multe ţări europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca-Oxford în urma unor cazuri de tromboză sau embolie pulmonară, semnalate la persoane vaccinate – dintre care unele au murit.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi că nu a stabilit vreo legătură între cazurile semnalate de tromboză şi vaccinul laboratorului britanico-suedez.

Tulburări de coagulare a sângelui nu fac parte din efectele secundare recunoscute, a precizat joi EMA, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmatvineri această afirmaţie.

AstraZeneca a anunţat duminică faptul că a nu a găst vreo probă a unui risc sporit de tulburări de coagulare a sângelui, după administrarea vaccinului său împotriva covid-19, în urma unui studiu asupra a 17 milioane de persoane vaccinate în regatul Unit şi în Uniunea Europeană (UE).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *