O femeie internată la un azil din Dâmbovița a murit de frig. Temperatură corporală era de 28 de grade Cesius

Sursă foto: X

O femeie de 88 de ani, internată la un centru pentru vârstnici din Mereni, județul Dâmbovița, a murit de frig. Bătrâna s-a stins la spitalul județean din Târgoviște, unde a ajuns cu ambulanța, chemată de angajații azilului.

Certificatul medico-legal arată că decesul s-a produs din cauza unui șoc hipotermic. Doctorii care au preluat-o pe bătrână spun că avea o temperatură corporală de circa 28 de grade Cesius. Poliția trebuie să stabilească unde a înghețat biata de ea.

Azilul din Mereni a fost construit de primărie, care l-a concesionat însă unei organizații private. Șeful centrului nu era acolo atunci când s-a întâmplat totul, dar exclude posibilitatea ca femeia să fi suferit de frig în clădire și susține că, probabil, mașina de salvare nu era încălzită.

Este contrazis însă de echipajul ambulanței, iar distanța între Mereni și Târgoviște este de numai 42 de kilometri. Nu putea intra în șoc hipotermic pe timpul unei deplasări atât de scurte.

Familia bătrânei spune că, înainte de acest tragic incident, femeia se bucura de o sănătate bună. Mergea și se hrănea singură.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL