Skip to content
Politică

O firmă ce îmbuteliază apă de izvor face curățenie în sediul Primăriei S1. COSTURILE contractului DOCUMENT EXCLUSIV

gsp.ro

PSnews.ro a aflat, în exclusivitate, că o firmă care se ocupă cu extragerea și îmbuteliere apei de izvor – SC Aqua Queen SRL (detalii AICI) – a câștigat un contract de curățenie și igienizare zilnică a sediului Primăriei Sectorului 1, precum și a altor imobile aferente instituției.

Concret, așa cum reiese din documentele intrate în posesia PSnews.ro, primarul PSD-ist Dan Tudorache (foto sus) a cheltuit suma de 36.864 lei fără TVA (echivalentul a 7.843 euro) pentru serviciile de curățenie oferite de SC Aqua Queen SRL, în perioada 22 martie – 30 aprilie.

Valoarea inițială estimată: 47370.24 lei 

Conform anunțului de publicitate 161614, Primăria Sectorului 1 stipula: ”Se vor realiza servicii specifice de curățenie de întreținere zilnică în clădiri de birouri în patru amplasamente din sectorul 1 al municipiului București, având o suprafață utilă totală de cca. 7200 mp; 2 Bd. Alexandru Averescu nr. 17 – suprafață utilă imobil cca. 1100 mp; Piața Amzei nr. 13 – suprafață utilă imobil cca. 300 mp; Str. Iacob Felix nr.99 – suprafață utilă imobil cca. 100 mp. Se va asigura un număr de 13 agenți de curățenie; aceștia vor fi coordonați de o persoană care va asigura și legătura cu achizitorul (…) Valoarea estimată fără TVA: 47370.24 lei”.

Condițiile contractului

La secțiunea privind condițiile contractului, anunțul preciza: ”Materialele de curățenie sunt puse la dispoziție de autoritatea contractantă. Programul de lucru: în zilele de luni până vineri: 8 ore/zi. În mod excepțional, în sediul din Bd. Alexandru Averescu se poate solicita o persoană și în zilele nelucrătoare (sâmbăta, duminica) când se oficiază căsătorii, în funcție de numărul de ceremonii programate. Durata contractului: 22.03. 2018 – 30. 04. 2018 reprezentând un număr de 3.072 ore. Factura se va emite după recepția serviciilor prestate; recepția se realizează în termen de 5 zile lucrătoare de la finalizarea contractului. Plata se va realiza în cel mai scurt timp, fără a depăși 30 de zile de la emiterea facturii conform contractului. Criteriul este prețul cel mai scăzut”.

Cine a câștigat

Deși, inițial, valoarea estimată a contractului a fost de 47370.24 lei, achiziția serviciilor de curățenie și igienizare zilnică s-a realizat – potrivit comunicării rezultatului procedurii de achiziție, pe care PSnews.ro vi-l prezintă în exclusivitate – prin cumpărare directă, de la operatorul economix SC Aqua Queen SRL la valoarea de 36.864 lei fără TVA, echivalentul a 7.843 euro.

Extragerea, purificarea și îmbutelierea apei de izvor

Conform site-ului oficial al SC Aqua Queen SRL, compania se descrie astfel: ”Tinand cont de rolul esential pe care il joaca calitatea si puritatea apei pe care o consumam asupra intregului nostru metabolism, reprezentantii companiei Aqua Queen au decis, inca de la fondare, ca intreaga lor activitate sa fie ghidata de un principiu definitoriu: responsabilitatea constanta fata de sanatatea consumatorilor sai. Drept urmare, compania a facut investitii substantiale in echipamente si tehnologii de ultima generatie pentru extragerea, purificarea si imbutelierea apei conform standardelor internationale de siguranta alimentara. Astfel, apa din sursa omologata (F1 Fratesti), extrasa dintr-un foraj de mare adancime (240 m) prin intermediul unei pompe submersibile de mare debit, este filtrata de 4 tipuri de filtre profesionale pentru obtinerea unei apei pure din punct de vedere fizico-chimic si microbiologic. Dupa acest proces minutios de filtrare, apa ajunge intr-un sistem reminelizator, unde este imbunatatita cu calciu si magneziu, traversand, in final, un ultim tip de filtru pentru o eliminare completa a impuritatilor biologice (bacterii, virusi) sau a eventualilor poluanti ai apei (metale grele, impuritati anorganice, poluanti organici).  Totodata, pentru a garanta o apa de calitate, in conformitate cu standardele europene in vigoare, compania a atras o serie de profesionisti in domeniu, dedicati zilnic supervizarii intregului proces, dar si testarii frecvente a calitatii si compozitiei apei pentru a va oferi o sursa sigura de hidratare si vitalitate corespunzatoare. Aqua Queen este o marca de apa de izvor nou lansata pe piata romaneasca, ce va ofera o gama variata de produse, adaptate in functie de preferintele si nevoile pe care le aveti.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *