Skip to content
" "
Argeș Cultura

O firmă din Italia vrea cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari

Compania italiană Apulia a depus singura ofertă pentru realizarea lucrărilor de conservare și consolidare a Cetății Poenari din comuna Arefu, județul Argeș, contract estimat la 7,3 milioane de lei, fără TVA, pentru 19 luni.

Prin implementarea proiectului Conservarea și consolidarea Cetății Poienari-Argeș, autoritatea contractantă a avut în vedere conservarea, consolidarea și punerea în siguranță și implicit în valoare a obiectivului de patrimoniu pentru creșterea atractivității obiectivului istoric (indicator – creșterea numărului de turiști). Oportunitatea acestei investiții în programul de reabilitare rezultă atât din situarea monumentului la 170 km de București, dar și de faptul că se află pe ruta București – Pitești – Curtea de Argeș – Transfăgărașan – Sibiu, traseu turistic unic cu o componentă importantă culturală. Acest spațiu cultural pus în valoare va putea fi utilizat atât pentru evenimente culturale organizate de Muzeul Județean Argeș, cât și pentru scopuri didactice și de promovare a imaginii României la nivel internațional„, se arată în caietul de sarcini al licitației, citat de profit.ro.

Beneficiarul lucrărilor este Consiliul Județean Argeș, iar finanțarea acestora va fi asigurată din fonduri europene – 85%, bugetul național – 13% și bugetul local – 2%.

Apulia SRL este specializată în lucrări de construcții și a consemnat în 2017 afaceri de 13,4 milioane de euro.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *