Skip to content
Internațional

O firmă israeliană a atras 5 milioane de dolari pentru o tehnologie de recunoaştere a feţelor acoperite cu măşti

facebook

Firma israeliană Corsight AI, care a dezvoltat o tehnologie de recunoaştere a feţelor acoperite cu măşti, ochelari sau ecrane de protecţie, a atras 5 milioane de dolari de la Awz Ventures, un fond canadian specializat în tehnologii de spionaj şi securitate, transmite Reuters. Duminică, Corsight a anunţat că va folosi fondurile pentru a promova platforma şi a continua dezvoltarea acesteia.

În martie, compania chineză Hanwang Technology a anunţat că a creat o tehnologie care poate recunoaşte feţele oamenilor atunci când poartă măşti, aşa cum procedează mulţi din cauza coronavirusului. Corsight a anunţat că oferă un sistem de recunoaştere facială capabil să proceseze informaţii oferite de camere video şi care poate răspunde dificultăţilor provocate de epidemia de coronavirus, în timpul căreia o mare parte din oameni au feţele acoperite parţial.

Tehnologia poate fi utilizată pentru a-i avertiza pe cei care nu respectă caarantina şi ies în spaţii publice purtând măşti, potrivit Corsight.nDacă o persoană dintr-o organizaţie este diagnosticată cu COVID-19, sistemul poate produce rapid un raport referitor la persoanele care s-au aflat în apropierea persoanei bolnave, a arătat compania.

Corsight a mai spus că are sisteme permanente instalate în aeroporturi şi spitale europene, oraşe asiatice, departamente de poliţie şi puncte de trecere a frontierei sud-americane şi mine și bănci africane, informează news.ro. Corsight, înregistrată la Tel Aviv, a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2019 şi are 15 angajaţi. Compania este o filială a Cortica Group, care a atras peste 70 de milioane de dolari pentru a dezvolta tehnologie de inteligenţă artificială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *