Vaslui: O gravidă a născut acasă, după ce salvarea a rămas blocată în zăpadă

gravidă femeie însărcinată
Sursa foto: Unsplash

O gravidă din județul Vaslui a născut la domiciliu, în noaptea de luni spre marţi, asistată de un cadru medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care a ajuns la caz cu o maşină off-road.

Potrivit autorităţilor, salvarea solicitată a rămas blocată în zăpadă pe raza comunei Pogana, în timp ce se deplasa spre localitatea Măscurei.

„În urma apelului la 112 privind iminenţa de naştere a unei gravide din localitatea Măscurei, la ora 00,40, s-a deplasat o ambulanţă SAJ. La ieşirea din localitatea Pogana, echipajul SAJ a rămas blocat. În urma discuţiei cu autorităţile locale s-a hotărât trimiterea unei şenilate (UTV) de la Detaşamentul Vaslui. Până la ajungerea acestuia, asistenta SAJ a mers la gravidă cu un autoturism off-road al primarului din comuna Pogana, asistând naşterea la domiciliu. La întoarcere, echipajul SAJ şi echipajul UTV al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au rămas blocate ca urmare a faptului că alte maşini blocau drumul. S-a luat legătura cu Drumurile Judeţene care au alocat două echipaje, din care unul s-a blocat în şanţ, iar celălalt nu a reuşit să facă faţă. Mama şi nou-născutul au ajuns în ambulanţa SAJ, şenilata neputând asigura condiţii pentru transportul bebeluşului pe distanţă mare”, au transmis reprezentanţii SAJ Vaslui.

Nou-născutul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad, iar femeia a rămas la o ambulanţă înzăpezită, fiind luat în calcul transportul acesteia pe braţe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: