Skip to content
Siguranța cetățeanului

O grupare de hoți a furat și înmatriculat 750 de mașini, într-un singur an

750 de mașini, unele furate din UE, au fost înmatriculate, într-un singur an, de o grupare de români. Două autoturisme de lux urmărite în Franța și Germania i-au dat de gol pe infractori. Acum polițiștii vor să vadă câte dintre mașinile înmatriculate de aceștia au mai fost furate.

După mai bine de șapte ore, polițiștii au finalizat perchezițiile la principalii suspecți într-un caz în care patru persoane sunt cercetate pentru că au intermediat și înmatriculat sute de mașini din Uniunea Europeană în România.

Polițiștii au aflat de afacere după ce colegii lor din Germania și Franța au luat urma a două mașini de lux, furate din cele două țări.

Alexandra Ciurea, purtător de cuvânt IPJ Dâmbovița: „Faptele au fost săvârșite din februarie 2019 până în 2020. Din cercetări a reieșit că prin activitatea infracțională ar fi fost înmatriculate și două autoturisme urmărite de autoritățile judiciare din Franța și Germania a căror valoare se ridică la 150.000 de euro.”

Mașinile furate primeau în țară o nouă identitate, în așa fel încât cumpărătorii să creadă că au făcut afacerea vieții lor. Cei patru membri ai grupului reușeau să înmatriculeze peste 60 de mașini în fiecare lună.

Deocamdată polițiștii nu au stabilit un prejudiciu total, potrivit Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *