Skip to content
Opinii & Analize

O guvernare plină de greve și scandaluri. Cătălin Drulă vrea să taie salariile angajaților Metrorex, nu e interesat de magazine

marius constantin
" "

Guvernarea actuală supraviețuiește foarte greu în interiorul coaliției, iar presiunea vine și din exterior de la numeroase greve care au loc aproape în fiecare săptămână. Mai multe categorii de persoane sunt deranjate de măsurile pe care le adoptă Guvernul și își cer drepturile în stradă. Polițiștii, minerii, profesorii, funcționarii publici sunt doar câteva exemple de angajați ai statului care deja au protestat și vor mai protesta în perioada următoare.

Propaganda USRPLUS încearcă să inventeze un alt „monstru”, după ce a văzut că discursul anti-PSD nu mai funcționează. De fiecare dată când apare o problemă, useriștii vorbesc despre „mafie”. Clotilde Armand a blocat serviciul de salubritate în Sectorul 1 și pentru a se justifica a spus că era vorba de „mafia gunoaielor”. Apoi la Primăria București, în războiul cu PUZ-urile, useriștii vorbeau despre „mafia imobiliară”. Chiar Nicușor Dan în campania electorală acuza „mafia imobiliară”, deși chiar el proteja terasele construite ilegal în parcurile din oraș. Bucureștenii riscă să piardă importante proiecte imobiliare, pentru că timp de un an oamenii lui Nicușor Dan vor decide ce se construiește în oraș. Și după cum am văzut, ong-iștii nu vor să se construiască nimic modern.

" "

Useriștii au început propaganda și cu „mafia de la metrou”, când niște afaceriști vor să facă bani cu toate magazinele construite lângă peron. Ministrul Cătălin Drulă spune că magazinele nu mai au autorizație din 2018 și continuă să funcționeze. Dar de ce ministrul Drulă n-a trimis deja Poliția să le evacueze și să dărâme construcțiile ilegale care obstrucționează deplasarea pasagerilor? Cu siguranță Drulă știa că va urma un protest și acum are toate motivele să atace sindicatul Metrorex, pentru a tăia în sfârșit salariile mecanicilor de locomotivă. Scandalul de la metrou este pe termen lung. În realitate, Ministerul Transporturilor nu este interesat de magazine, pe care ar fi putut să le evacueze foarte repede și fără alte discuții.

Ministrul Cătălin Drulă urmărește să taie salariile angajaților Metrorex, iar acest scandal îl ajută în acest sens, tocmai de aceea a căutat să-l provoace și acum privește nepăsător. USRPLUS vrea doar scandaluri care să îl țină pe prima pagina a site-urilor de știri. USRPLUS merge pe strategia de a fi el cel care atacă opoziția, pentru a nu aștepta ca opoziția să-l atace. Chiar și atunci când e la guvernare și la conducerea primăriilor, USRPLUS se luptă cu PSD care nu mai are putere în Guvern sau Parlament. Și PSD nici măcar nu are nevoie să facă o opoziție dură, pentru că faptele USRPLUS sunt cea mai bună opoziție.

Am ajuns la o guvernare a grevelor și scandalurilor, în care nimeni nu mai este vinovat de nimic, ci se caută vinovați în „mafie”. La orice problemă care apare în societate, nu politicienii de la putere sunt vinovați, ci „mafia”. Propaganda aceasta prinde cel mai mult la electoratul care votează pe bază de ură, și din păcate, acesta decide alegerile din 2016 și până în prezent. Și în toate aceste scandaluri, despre soluții nici nu mai avem timp să discutăm sau să analizăm deciziile politicienilor, dacă sunt bune sau nu.

PNL plătește atât direct pentru deciziile de a reduce salariile bugetarilor, dar și indirect prin asocierea cu USRPLUS. Pe termen lung, PNL ar putea pierde mai mult decât USRPLUS, deoarece useriștii par mai mult în opoziție decât la putere și reușesc să-și manipuleze electoratul că nu sunt vinovați pentru numeroasele scandaluri pe care le provoacă în societate.

 

 

 

 

 

 

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *