O imagine uimitoare a unui urs polar adormit pe un aisberg în derivă

Sursă foto: Twitter/ Nima Sarikhani

O imagine uimitoare a unui tânăr urs polar adormit pe un aisberg în derivă, realizată de fotograful amator britanic Nima Sarikhani și intitulată „Ice Bed”, a câștigat „Wildlife Photographer of the Year People’s Choice Award”, scrie BBC.

„Imaginea uluitoare și emoționantă a lui Sarikhani ne permite să vedem frumusețea și fragilitatea planetei noastre”, a declarat directorul Muzeului de Istorie Naturală, dr. Douglas Gurr. „Imaginea sa, care îndeamnă la reflecție, este o reamintire dură a legăturii integrale dintre un animal și habitatul său și servește drept o reprezentare vizuală a impactului dăunător al încălzirii climatice și al pierderii habitatului”, scrie News.ro

Sarikhani a realizat imaginea după trei zile de căutare a urșilor polari prin ceața groasă din largul arhipelagului Svalbard din Norvegia.

Pasionații de fotografie a vieții sălbatice și de natură din întreaga lume au fost invitați să voteze imagini dintr-o listă scurtă de 25 de imagini.

Alte patru imagini finaliste remarcabile au fost „foarte apreciate”.

Tzahi Finkelstein se afla în ascunzătoarea sa, fotografiind păsări de țărm, când a observat o broască țestoasă de baltă din Balcani care se plimba în apa puțin adâncă. Atunci, libelula a aterizat pe nasul broaștei țestoase.

Fotograful român Daniel Dencescu a petrecut ore întregi urmărind un stol cu sturzi în orașul și suburbiile Romei, Italia. În cele din urmă, într-o zi de iarnă fără nori, migratoarele au format în zbor o pasăre uriașă.

Două leoaice care au plecat la vânătoare, i-au lăsat pe cei cinci pui ai grupului ascunși peste noapte în tufișuri dese, în Maasai Mara Mara din Kenya. Întorcându-se din misiunea lor nereușită, au chemat puii pe pajiștea deschisă și au început să-i îngrijească.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: