Skip to content
Politică

O importantă materie va fi scoasă din programa școlară. Ce nu le va ma da bătă de cap elevilor

" "

Ministerul Educaţiei a ajuns la concluzia că elevii învaţa după programe vechi, motiv pentru care sunt în dezbatere mai multe variante de modificare a planurilor-cadru pentru gimnaziu. Astfel, se va renunţa la latină, numărul orelor de română se va micşora la clasa a V-a, iar muzica nu va mai exista în orar la a VIII-a, scrie observator.tv.

La Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei se discută, zilele acestea, trei propuneri de plan-cadru pentru clasele V-VIII, iar la final se va decide, cel mai probabil, pentru un mixt din ele. Până pe 23 ianuarie, toţi cei interesaţi sunt invitaţi să îşi exprime opiniile. “Din următorul an şcolar copiii ar putea beneficia de schimbări radicale. Se va umbla inclusiv la felul în care sunt redactate manualele, de pildă, lingviştii vor pune umărul la «traducerea» cărţilor de matematică”, au declarat surse din Ministerul Educaţiei, potrivit antena3.ro.

Iată unde se va umbla:

– Numărul orelor de limba română din clasa a V-a ar urma să fie redus de la cinci la patru.

– Se va renunţa la ora de limba latină (de la clasa a VIII-a).

– Apar noi discipline socio-umane: la clasa a V-a – educaţie pentru drepturile copilului, la clasa a VI-a – educaţie interculturală, la clasa a VII-a – educaţie pentru cetăţenie democratică – şi la clasa a VIII-a – educaţie economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *