Skip to content
Coronavirus

O infirmieră de 34 de ani din Italia, diagnosticată cu coronavirus, s-a sinucis

Inquam Photos / Octav Ganea

O infirmieră în vârstă de 34 de ani din Italia s-a sinucis când a aflat că e pozitivă la noul coronavirus. Cei care i-au fost aproape în perioada de carantină spun că era puternic afectată de gândul că ar fi putut infecta alte persoane.

Informația apare într-un comunicat pe site-ul FNOPI (Federazione Nazionale Ordini Professioni Infermieristiche), federația care apără drepturile infirmierilor din Italia.

Infirmiera lucra la secția de terapie intensivă a spitalului San Gerardo din Monza, un front important al Italiei în lupta cu virusul. Ceea ce a văzut și ce a trăit în ultima perioadă, chiar dacă nu sunt cunoscute motivele exacte ale deciziei sale extreme, ar fi reprezentat picătura care a umplut paharul. Asta afirmă colegii ei care i-au fost aproape în perioada de carantină. Femeia trăia într-un stres constant și se temea teribil să nu fi infectat și alte persoane fără să știe.

Nu este singurul caz în Italia, de când s-a extins pandemia de Covid-19. Un altul a fost semnalat la Veneția, în urmă cu o săptămână, aparent cu aceleași motivații.

Directorul spitalului din Monza a confirmat sinuciderea, dar a subliniat că tânăra „era acasă din 10 martie, în concediu medical. Nu era supravegheată”.

Federația Națională a Infirmierilor din Italia atrage atenția asupra riscului emoțional la care este expus personalul sanitar în aceste condiții. „Infirmierii, cu toții, nu lasă niciodată la greu pe nimeni. Indiferent de riscurile evidente la care se expun. Dar nu trebuie să-i lăsăm singuri”, spune FNOPI.

Bilanțul epidemiei de coronavirus din Italia a înregistrat miercuri, 25 martie, o ușoară ameliorare. Au fost mai puține decese și cazuri noi de îmbolnăvire decât în ziua precedentă, dar cifrele rămân în continuare devastatoare: 683 de decese și 5.210 persoane care au fost confirmate în 24 de ore cu Covid-19. Italia are în total până acum 74.386 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, apropiindu-se de China (care are 81.218 cazuri), pe care a depășit-o însă cu mult la numărul decese:  până acum, 7.503 persoane au fost ucise de boală în Italia, în timp ce în China, potrivit raportărilor oficiale, s-au înregistrat 3.281 de morți.

Coronavirusul nu iartă pe nimeni. Miercuri, directorul Protecției Civile din Italia, care anunța bilanțul zilnic într-o conferință de presă, nu a mai ieșit public, acuzând simptome de coronavirus. Acum așteaptă rezultatul testului. Marți, un alt expert din Milano a fost confirmat pozitiv, relatează digi24.ro.

Specialiștii spun că primele zile ale săptămânii viitoare vor fi decisive în Italia pentru a putea spune dacă epidemia este pe un trend descrescător.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *