Skip to content
Politică

O judecătoare le taie elanul celor șapte ambasadori. Opt tăceri vinovate ale acestora

ebihoreanul.ro

O judecătoare le taie elanul celor șapte ambasadori care s-au declarat nemulțumiți de modificările aduse de către parlamentarii PSD-ALDE la legile justiției. Magistratul vorbește despre opt tăceri vinovate ale diplomaților.

CITIȚI ȘI: Șapte ambasadori din UE strâmbă din nas la legile justiției

" "

Este vorba despre Florica Roman, judecător la Curtea de Apel Oradea. Ea a publicat vineri pe blog o scrisoare deschisă adresată ambasadorilor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Olandei și Suediei în România, în care le reproșează faptul că nici ei, nici predecesorii lor din ambasadele de la București nu au comentat numeroasele abuzuri din instanțe, parchete și servicii secrete.

Iată o parte din scrisoarea Floricăi Roman, urmând ca textul integral să îl găsiți AICI:

Ati tacut cand s-a aflat ca in Romania din 2005, sub pretextul combaterii coruptiei ca risc/vulnerabilitate la siguranta nationala, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a emis hotarari secrete prin care li s-au permis serviciilor de informatii sa imixtioneze in justitie. Altfel spus, intr-o tara membra a Uniunii Europene, monitorizata de Comisia Europeana prin MCV si in care ambasadele s-au aratat preocupate permanent de “independenta justitiei”, aceasta justitie a ajuns sa functioneze in baza unor reglementari secrete la care nici persoanele acuzate si nici macar judecatorii nu au acces. La fel era in comunism.

Ati tacut cand s-a aflat ca in 2009 Parchetul General a semnat un protocol secret cu Serviciul Roman de Informatii (SRI) in baza caruia agenti si ofiteri SRI au facut “echipe mixte” operative cu procurori pentru a face anchete penale, desi SRI avea interzis expres prin lege sa faca acte de urmarire penala. Protocolul respectiv, in baza caruia au fost facute acte de urmarire penala in urma carora cetateni romani au fost anchetati, judecati si condamnati, nici pana in prezent nu a fost facut public. Astfel de intelegeri secrete existau in comunism intre Securitate si procuratura.

Ati tacut cand fostul minstru al justitiei Raluca Pruna a afirmat ca in Romania “drepturile sunt un lux”. Lux erau drepturile si in comunism, lux de care numai nomenclatura comunista se bucura.

Ati tacut cand Guvernul Ciolos a emis in miez de noapte Ordonanta de Urgenta 6/2016 prin care a facut Serviciul Roman de Informatii “organ de urmarire penala”, asa cum era fosta Securitate comunista. Prin acea ordonanta de urgenta premierul Ciolos a reinstituit practic, la 27 de ani de la Revolutia anti-comunista, Directia VI Cercetari penale a Securitatii comuniste, care avea menirea, printre altele, de urmarire si persecutare a opozantilor regimului. Datorita abuzurilor si crimelor facute de aceasta Directie a Securitatii comuniste, dupa caderea lui Ceausescu in decembrie 1989 s-a interzis ca Securitatea/SRI-ul sa mai faca acte de urmarire penala. Dupa 27 de ani ne-am intors de unde am plecat.

Ati tacut cand acelasi premier Dacian Ciolos a modificat in 2016 prin mai multe ordonante de urgenta, fara nici o dezbatere publica, sute de alineate din Codul penal si Codul de procedura penala.

Ati tacut cand generalul SRI Dumitru Dumbrava a afirmat public ca instantele de judecata au devenit “camp tactic” pentru acest serviciu de informatii, serviciu care “in prezent [isi mentine] interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze”. Asa era si in comunism, unde Securitatea te si urmarea, te si ancheta iar la sfarsit te si judeca si condamna (evident, printr-un judecator).

Ati tacut si cand acelasi general, in fata Comisiei parlamentare de control al SRI, a afirmat recent ca vizita judecatori inainte de pronuntarea unor hotarari si ca SRI acorda “consultatii juridice” magistratilor. Si in comunism Securitatea dadea “indicatii pretioase” procurorilor si judecatorilor.

Ati tacut cand actualul presedinte, Klaus Iohannis, a introdus in Strategia Nationala de Aparare pentru perioada 2015-2019 conceptul de “securitate nationala extinsa”, prin care absolut fiecare domeniu cheie al societatii romanesti, inclusiv justitia, a devenit domeniu de interes si actiune pentru serviciile de informatii”.

" "

20 comentarii la “O judecătoare le taie elanul celor șapte ambasadori. Opt tăceri vinovate ale acestora

 1. Pentru incalcarea repetata a art 41 din Conventia de la Viena, cei opt ambasadori si-ar fi incheiat abrupt in România, cu totii fiind „personna non grata.

 2. La o tara plina de hoti, jefuitori, smenari, mici si mari organele statului [inclusiv cele de represiune], finante,etc TREBUIE sa faca front comun, e nu numai indicat ci chiar obligatoriu sa faca asa cum nu-i place lu tanti aia de la Oradea. Ce spune ea este valabil pentru o tara cu democratie si civilizatie si corectitudine serioase, nu mimate. Ea nu vede ca si cu frontul comun facut nu se reuseste o reala deparazitare a societatii ? Vreau sa intreb cate retrocedari si alte mari smenuri s-or fi facut sub directa sau indirecta ei prezenta acolo la Oradea, unde n-a avut nici o strabatere de constiinta. Asa ca sa-si vada de psd-ul ei si sa-l pupe pe Dragnea unde nu-l arde soarele.

 3. Felicitări Doamna judecător mesajul Dv. Ne spune ca suntețio persoana șiun magistrat curat fără teama .Cei ce nu va urmeaza inseamna ca asupra lor planeaza suspiciuni

 4. esti o mare comunista si neghioaba —de cine esti platita? A CARUI PARTID POTI CARNETUL IN SUFLET ? NE FACI DE RUSINE PE NOI CA CETATENI JUSTITIA CARE TE ARE IN RANDUL LOR SI MANANCI R;;;; CU GALEATA ASCUNDE-TE NAIBI SI TACI DIN GURA ::: SI TU ERAI ATUNCI TOT IN JUSTITIE SI N-AI SCOS O VORBA -ACUM TE AFLI SA „GANDESTI” ? CINE TE ARE LA MANA SI CU CE ? SAU CE TI S-A PROMIS CE VEI PRIMI IN SCHIMBIL ACESTOR AFIRMATI TARDIVE? ESTI O RUSINE A NATIEI

 5. Logica trecerea în revistă a evenimentelor de către dna. Ceea ce mă frământă pe mine este de ce in acele momente pomenite de dansa de ce nu I-am văzut postat o similare pe blog.Si atunci ca și acum se cerea luarea unei poziții, dar n-a fost.

  În ceea ce privește tăcerea Europei și a ambasadelor statelor UE din București, cred ca doamna trebuie să înțeleagă mecanismul functionarii mecanismelor de control și verificare ale CE, care vizează prioritar activitatea Parlamentului și nu ale CSAT.

  De aceea se impune ca actiunea de respingere a oricărui abuz în societate sa pornească de la societate Si, cu precădere, de la elementele specializate din ea. Cand ele tac, tave și prostimea. Mai ales la români, o nație care a evoluat cu zăbavă în gură, indiferent de cine i-a pus-o.

  Așa se întâmplă în acest mecanism, ca ambasadele sa comunice poziția statelor carele au în Bucuresti, spunând guvernanților și Parlamentului de la București ca regulile acceptate, intrând intr-un organism international nu sunt, nu sunt aleatoare. Poti trai după ele, continui, nu, te retragi și trăiești în bajenia ta, în care faci ce vrei.

  Si e bine sa intelegem asta în anul serbării centenarului care, fără voia celor mari, acum un secol, (recte Franta), acest eveniment nu ar fi existat, în pofida efortului și jertfelor făcute de acest popor și oamenii lui politici și de rege.

 6. De cand ambasadorii (fie si si marilor puteri: Danemarca, Finlanda, Belgian, etc) au dreptul a se amesteca in procesul legislativ al unui stat suveran ? Nu cunosc care le sunt atributiile, competentele si limitele propriilor misiuni, stabilite de Conventia de la Vienna din 1961 ? Iar slugile noastre nu stiu sa reactioneze la abuzurile evidente ale acelor emisari obraznici, sau nu au voie sa miste in frontul UE ? De asta ii apreciez superlativ pe polonezi si chiar pe vecinii nostri de la Vest ! Bravo lor, rusine noua si „go home” pretinsilor diplomati !

 7. Ma voi mira oare cand in viitorul apropiat doamna judecatoare va face brusc si dintr-o data un salt stupefiant in cariera? Ca altfel nu inteleg ABSOLUT deloc sensul celor scrise.Ce treaba au ambasadorii altor tari cu facutul justitiei din tara noastra/ Dupa cate stiu eu,ei au atentionat referindu-se la schimbarile pe care voar astia sa le faca in legi.Eeeeeiiiii….aici da! Aici nu au doar dreptul dar SUNT OBLIGATI sa intervina!Ca daca legile justitiei din tara noastra nu sunt compatibile cu cele de afara e grav….si DOAR NOI VOM PIERDE!”’Atacul” delirant al doamnei are doar un singur scop: acela de a se face de ras.Iar pentru acest lucru,fiindca este nevoie de insi care sa dea cu barda,va fi avansata….Pe spinarea amaratei asteia de tari,evident…Ca noi toti pierdem.Doar ei,inclusiv doamna,cred ca vor castiga ceva….LEGILE JUSTITIEI sunt criticata doamna! Nu cum se aplica ele in Romania! Ca nu asta e treaba ambasadorilor.Iar ei la LEGI s-au referit,nu la gainariile politice la care se refera doamna…Cand mii de magistrati au criticat aceste legi,domneavoastra ce faceti aici? E absolut dubioasa interventia d-voastra fara nicio legatura cu critica ambasadorilor.Faceti si d-voastra cumva din acea singura ”uniune” a magistratilor ”consultata” de facatorii de legi? Uniune atat de reprezentativa incat contine doar 60 de magistrati (raportati la peste 9 mii in toata tara!!!!!)? A fost evidenta si corecta revolta miilor de magistrati….Si inca ceva.Ce e cu titlul asta de articol? Ce inseamna de fapt o persoana (una) fatza de miile de magistrati care spun altfel? Ha? Si cu ”Opt tăceri vinovate ale acestora”….Pai ambasadele nu au ce sa raspunda unor ineptii dezolante…

  1. Cum te rabda pamintul????????? bine oricum ca stii sa scrii d-l nik ….. rar am vazut atita …. p …… BRAVO D-NA JUDECATOR .. si iertati ACESTI P

 8. INTREB CEVA …. pe vislovski elena ati moderat-o ? sigur nu raspundeti nimic ……. po sa irmaresc raspunsul …. parca are cuvinte INTREGI triviale ????? sau nu sunt ???? poate ma insel …

 9. Păcat ca cei care comentați nu aveți habar de ceea ce se întâmplă în justiție. Sunt surprins că a avut curajul să vorbească de ceea ce înseamnă justiție în România,iar când se spune un adevăr apar alți cunoscători și critică.
  Mai bine încercați să vedeți peste ceea ce se prezintă și intoxica televiziunile.

 10. Romania stat suveran cu parlament ales democratic prin vot.Guvernele altor state

  europene sau de oriunde ar fi declarat imediat personna non grata pe cei 8 ambasadori care au incalcat art.41 don Conventia de la VIENA reactualizata in anul 1963. diplomatul

 11. Sunt de acord cu d-na judecatoare de la Oradea. De altfel mai sunt judecatori
  corecti cum este Dana Garbovan si altii care sunt nemultumiti de abuzurile DNA.Din pacate suntem o tara mica,la mana celor din UE si a USA care au alte
  asazise afaceri cu Romania…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *