Skip to content
Sport

O lumină în bezna unei lumi confuze

Într-un București aglomerat, liniștea am găsit-o în cartierul evreiesc, iar zâmbetul ni l-a adus pe buze spectacolul În vizită la domnul Green.

Piesa jucată în premieră la Teatrul Evreiesc de Stat ne-a surprins în mod plăcut, ne-a mișcat și ne-a obligat să trăim alături de mari nume ale teatrului românesc: Virgil Ogășanu și Tudor Aaron Istodor.

Într-un decor extrem de cochet, domnul Green și tânărul Ross ne-au purtat într-un carusel al emoțiilor, de la începutul piesei și până la lăsarea cortinei.

Bătrânul Green se retrage din propria viață după moartea nevestei sale, lăsându-și atât existența, cât și apartamentul să se ducă de râpă. În bezna lumii confuze în care trăiește, norocul i-l aduce în cale pe Ross, un tânăr corporatist, care luptă împotriva propriei izolări, îngropându-și emoțiile și focalizându-și întreaga atenție asupra carierei. Căile lor ar fi fost puțin probabil să se întâlnească dacă tânărul nu l-ar fi lovit cu mașina pe domnul Green. Munca în folosul comunității, sub forma vizitelor regulate acasă la bătrânul Green, creează în scurtă vreme o legătură specială între cei doi singuratici. Ceea ce începe prin a fi o comedie despre doi oameni forțați să-și petreacă timpul împreună, devine o captivantă și nemărturisită dramă. Secretele de familie sunt dezvăluite și răni vechi sunt acum deschise.

Cu o aură de familiaritate, este posibil să nu-i fi cunoscut pe acești doi oameni, dar cu siguranță este imposibil să nu fi cunoscut pe cineva asemeni lor.

Piesă revelatorie cu aproape fiecare cuvânt rostit, te trezește, te agită, te amuză, te irită și te poartă pe căi nebănuite. Spectacol de bifat, în care preț de o oră și jumătate te vei întreba dacă o viață merită trăită după principii și credințe.

2 comentarii la “O lumină în bezna unei lumi confuze

  1. Un articol de exceptie, plin de rafinament si profesionalism. Multumesc pt. felul ingrijit cum a fost detaliat si evident placerea de a citi acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *