PSnews

Ultima Oră

O lună de foc la DNA: Inspecția Judiciară va face zilnic verificări SURSE

agerpres.ro

Se anunță o lună de foc la DNA: Inspecția Judiciară (IJ) din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va face zilnic verificări la Direcția Națională Anticorupție.

Prima astfel de acțiune are loc încă de luni dimineață, când în sediul central al DNA se află cinci persoane de la IJ. Controalele au început ca urmare a sesizării depuse la CSM de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, informează Antena3.ro.

Televiziunea citată menționează că inspectorii se interesează de soarta dosarelor vechi de cel puțin 3-4 ani și vor ajunge inclusiv în biroul Codruței Kovesi.

Controlul de la DNA vine ca urmare a solicitării făcute de Tudorel Toader la începutul lunii iulie, în contextul scandalului legat de înregistrările cu procurorul-șef al instituției, Laura Codruța Kovesi, care își certa subordonații că „stau cu fundul pe dosare”.

„Eu cred că a venit vremea clarificărilor la DNA. În raportul pe care l-am prezentat destul de amplu, cu privire la modul de adoptare al Ordonanței 13, eu am tras un semnal de alarmă vizavi de activitatea DNA și am subliniat nevoia ca activitatea DNA să se desfășoare în limite constituționale”, declara Tudorel Toader, la momentul sesizării Inspecției Judiciare.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, controalele IJ vor avea loc până pe 13 august.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi