Skip to content
Sănătate

O mie de măşti şi un aparat de ventilat mecanic, donate Spitalului Judeţean Brăila de către Arhiepiscopia Dunării de Jos

Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila un aparat performant de ventilaţie mecanică, o mie de măşti de protecţie, produse de igienă şi 200 de cărţi de rugăciune, potrivit unui comunicat de presă remis de Arhiepiscopie.

„Pentru personalul medical şi auxiliar, dar şi pentru pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit, prin preoţii şi voluntarii Protoieriei Brăila, produse de igienă, 1.000 de măşti de protecţie şi 200 de cărţi de rugăciune. Ajutoarele oferite de către Arhiepiscopia Dunării de Jos în această perioadă de epidemie din ţară sunt, până la această dată, în cuantum de 253.510 lei, reprezentând produse de igienă, alimente, măşti de protecţie şi mănuşi chirurgicale”, se arată în comunicat.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila urmează să sosească, în cursul zilei de joi, un aparat performant de ventilaţie mecanică, în valoare de aproximativ 90.000 de lei, donat tot de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a hotărât, la propunerea preoţilor din eparhie, crearea unui fond din donaţiile arhiepiscopului Casian Crăciun şi ale clericilor Eparhiei Dunării de Jos, din retribuţiile salariale ale acestora, bani care vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de aparatură medicală de maximă urgenţă, potrivit G4media.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *