Skip to content
Internațional

O mie de turişti, majoritatea britanici, blocaţi în Franţa după anularea zborurilor din cauza condiţiilor meteorologice

Circa o mie de turişti, majoritatea britanici, au fost cazaţi în regim de urgenţă sâmbătă seara în Savoia (estul Franţei) după anularea zborurilor lor pe Aeroportul Chambéry din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, au anunţat duminică autorităţile regionale, relatează AFP, citată de agerpres.

O ceaţă persistentă care acoperea sâmbătă dimineaţă regiunea Chambéry, în apropierea staţiunilor de schi pline de turişti în această perioadă a anului, a reprezentat motivul anulării celor şapte curse aeriene.

Toate zborurile programate pentru sâmbătă dimineaţă cu plecare de pe Aeroportul Chambéry au fost amânate şi reprogramate pentru după-amiaza, însă a fost necesară anularea a şapte dintre ele din cauza întârzierilor cumulate.

În total, 535 de turişti blocaţi au fost primiţi sâmbătă seara în Centrul de Congrese din oraşul Aix-les-Bains şi au petrecut noaptea acolo. Ceilalţi 450 de turişti afectaţi de aceste anulări au fost cazaţi în hoteluri din zonă.

În jur de 20 de autobuze au fost închiriate pentru a transporta turiştii în oraşul Aix-les-Bains. Poliţia municipală şi voluntari ai Crucii Roşii au fost, de asemenea, mobilizaţi pentru a întâmpina şi ghida turiştii blocaţi.

„Pasagerii vor putea decola astăzi (duminică) de pe aeroporturile din Lyon, Grenoble şi Geneva. Turiştii vor fi transportaţi către aceste locaţii”, a anunţat prefectura din Savoia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *