Skip to content
Politică

O nouă amânare pentru Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu

Comisia juridică a Senatului a decis, marţi, să amâne până după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale votul pe cererea de ridicare a imunităţii senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a declarat că decizia a fost amânată prin votul PSD, pentru 19 noiembrie.

Cătălin Boboc, a declarat marţi, după audierea senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu că decizia a fost amânată prin votul PSD pentru data 19 noiembrie.

”Au motivat unii colegi că este posibil să fi apărut elemente noi în acest dosar. Din păcate, cred că le prelungim colegilor noştri, celor doi senatori aflaţi în cauză, această stare în care se află în imposibilitatea de a merge să se apere în faţa instanţelor, pentru că nu în faţa comisiei trebuie dumnealor să se apere (…) Din păcate, nici azi nu am reuşit să dăm o soluţie pe care toată lumea o aşteaptă”, a transmis Cătălin Boboc.

Președintele Comisiei juridice din senat fost întrebat despre ce elemente noi ar fi vorba în dosar, având în vedere solicitarea PSD.

”Nu ştiu, sunt unii colegi care au presupuneri în legătură cu eventuale elemente noi.

(…) Le-a fost teamă ca domnul Ponta să nu-i autosuspende şi pe dumnealor, cum s-a mai întâmplat în alte cazuri. Cred că asta este explicaţia adevărată (…) Cred că nu e vorba de o chestiune care ţine de procedură, ci e vorba de o abordare politică a acestei chestiuni, pentru că, nu-i aşa, domnul Ponta se află în campanie prezidenţială şi probabil că nu ar da bine pentru campania dumnealui să apară încă doi senatori din tabăra dânsului pe scările DNA”, a susţinut senatorul Cătălin Boboc.

Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, şi Şerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, sunt cercetaţi de DNA în dosarul licenţelor IT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *