O nouă centură rutieră inaugurată în România. Lucrare realizată în 7 ani

Sursa foto: x

Circulația pe centura Bârladului a fost deschisă. O șosea cu o bandă pe sens ce a fost realizată în șapte ani.

Noua șosea va permite traficului rutier de tranzit să ocolească municipiul Bârlad și va fluidiza circulația spre și dinspre Vama Albița și frontiera cu Republica Moldova.

„29 august va rămâne o zi istorică pentru Bârlad. Este ziua când dăm în exploatare varianta de ocolire a Bârladului. Este cea mai mare investiție de după 1989, investiție care vine la pachet cu niște beneficii atât pentru municipiul Bârlad, cât și pentru cei care tranzitează din partea de nord a Moldovei, din Republica Moldova și din partea de sud a țării. (…) Vom scăpa de traficul greu, vom avea posibilitatea să reglementăm traficul în interiorul Bârladului. Vor fi economii imense la bugetul local, pentru că traficul greu ne-a distrus timp de 34 de ani infrastructura. Va fi și o creștere a calității aerului. Este timpul să evidențiem o solidaritate și o unitate a clasei politice, pentru că un asemenea obiectiv nu poate fi rodul unui om, al unui actor politic sau al unui decident tehnic-administrativ”, a declarat primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș.

Varianta Ocolitoare Bârlad – un drum de 11,28 km cu câte o bandă pe sens – va fi deschisă circulației începând de la ora 15.00.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: