O nouă companie aviatică va zbura de pe Aeroportul Brașov

Sursă foto: Facebook / FLY LILI

Compania Fly Lili va începe operarea pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav din luna iunie 2024, urmând ca în cursul lunii februarie reprezentanții Fly Lili să anunțe destinațiile concrete și frecvențele zborurilor, precizează Consiliul Județean Brașov.

”Compania Fly Lili va începe operarea pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav din luna iunie 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri pe care Jürgen Andreas Faff, patronul Fly Lili, și Cătălin Cotruț, directorul general al companiei, au avut-o joi, 25 ianuarie, cu președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică-Constantin Șerban, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, Constantin Albu, președintele Consiliului de Administrației al Regiei Autonome „AIBG”, Ștefan Daniel Micu, directorul DSNAR Arad, Florin Manta, și directorul general al firmei de handling Kronaero, Ciprian Oprescu. Cu acest prilej, participanții au stabilit că în cursul lunii februarie reprezentanții Fly Lili vor anunța destinațiile concrete și frecvențele zborurilor”, arată CJ Brașov.

Totodată, s-a analizat posibilitatea ca Fly Lili să-și stabilească una din bazele operaționale pe Aeroportul Brașov, fapt care ar permite realizarea unui număr de trei curse dus-întors pe zi, șapte zile din șapte, în intervalul de 16 ore de funcționare a Aeroportului Brașov, scrie News.ro.

„Am avut o întâlnire foarte productivă, în cadrul căreia am stabilit detalii concrete ale colaborării cu Fly Lili, însă este normal ca anunțul oficial privind destinațiile și orarul zborurilor să fie comunicat de oficialii companiei, la fel ca și momentul punerii în vânzare a biletelor. Mulțumim oficialilor Fly Lili pentru interesul manifestat față de aeroportul nostru, pentru modul profesionist și eficient în care au construit planul operațional pe care îl vor pune în aplicare din această vară și pentru acest început de bun augur al colaborării noastre”, a declarat directorul general al aeroportului, Constantin Albu.

Fly Lili este o companie aeriană privată care a fost lansată în România în anul 2021.

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a fost inaugurat în luna iunie 2023. A

eroportul are un program de funcționare de 16 ore, începând de pe 15 ianuarie 2024, față de 12 ore cât avusese de la inaugurare și până la această dată. Astfel, aeronavele vor putea ateriza sau decola de pe Aeroportul Brașov între orele 07:00-23:00 (față de 07-19.00 anterior). Pentru că aeroportul a amânat decizia prelungirii programului de funcționare pentru luna ianuarie 2024, compania aeriană Dan Air a anunțat la finalul lui octombrie 2023 că a decis să renunțe temporar la operarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional Ghimbav din Brașov, mutând zborurile pe Aeroportul din Bacău.

„Am purtat discuții esențiale pentru planificarea eficientă a zborurilor care se regăsesc în cerințele brașovenilor și pentru a ne asigura că așteptările noastre, ale Consiliului Județean și AIBG, sunt aliniate cu cele ale părților implicate. Am simulat planificarea rutei și a orarului pentru a facilita cele mai bune conexiuni, am măsurat prin intermediul indicatorilor gestionarea traficului de pasageri, ținând cont de respectarea regulilor și procedurilor specifice. Sunt motivat și știu că realizările mărețe nu se pot înfăptui peste noapte, tocmai de aceea încurajez brașovenii să își dea seama că deschiderea acestui aeroport este în sine o reușită de excepție. Nu o să renunțăm până nu îl operaționalizăm în totalitate!”, spune președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică-Constantin Șerban.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL