O nouă companie IT intră în insolvență. Proprietarul, fost director al Microsoft România – ridicat de polițiști

Sursa foto: Pexels

Compania IT CCT Providers Solutions, controlată de Călin Tatomir, fost director al Microsoft România, a intrat în insolvență.

Decizia este la cererea Direcției Impoziye și Taxe Locale Sector 5 București.

La finele anului trecut, și compania și-a cerut insolvența, dar cererea a fost respinsă.

În 2022, compania a avut datorii de circa 1,2 milioane lei, conform datelor analizate de Profit.ro.

Compania nu a mai raportat însă afaceri din 2016.

În acest dosar, care vizează evaziunea fiscală și spălarea de bani, fostul director general al Microsoft România Călin Tatomir și alte șase persoane au fost arestate preventiv în iunie 2016. Prejudiciul este de 12 milioane de lei.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2007 – 2014, în scopul reducerii artificiale a profitului impozabil și a TVA-ului de plată pentru beneficiarii finali, liderul grupului infracțional organizat a creat și utilizat un nucleu de firme pe care le-a profilat pe săvârșirea unor fapte susceptibile a întruni elementele constitutive ale infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, dintre acestea, în cadrul verificărilor, fiind identificate cinci (cinci) societăți cu un comportament fiscal inadecvat”, arăta DIICOT.

Liderul grupului ar fi furnizat administratorilor unor societăți comerciale facturi fiscale în care au fost înscrise în general servicii de IT (dar și servicii de livrare materiale promoționale, sau întocmire documentații în domeniul construcțiilor, comision și intermediere) care nu au fost prestate în realitate și care au fost înregistrate în contabilitatea acestor societăți comerciale, generând majorarea artificială a TVA deductibilă și diminuarea masei impozabile la calculul impozitului pe profit, susțineau procurorii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL