Skip to content
Politică

O nouă condamnare la închisoare în dosarul Black Cube

northierthanthou.com

O nouă condamnare la închisoare a fost pronunțată joi în dosarul Black Cube, în care mai mulți israelieni sunt acuzați de spionarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi.

Este vorba despre israelianul Ron Weiner, care a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București (CAB) la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare, după ce acesta și-a recunoscut vinovăția în dosarul „Black Cube” privind hărțuirea șefei DNA, conform Agerpres. Hotărârea este definitivă.

Inițial, pe 29 noiembrie 2016, Tribunalul București a respins acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Ron Weiner cu procurorii DIICOT, însă Curtea de Apel București a revenit asupra acestei decizii, prin admiterea apelurilor, și a decis condamnarea israelianului la închisoare cu suspendare.

Instanța a mai dispus un termen de supraveghere de 3 ani în cazul lui Ron Weiner, perioadă în care el are mai multe obligații: să se prezinte periodic la Serviciul de Probațiune București, să anunțe schimbarea locuinței sau a locului de muncă, să nu comunice cu persoanele vătămate.

În plus, el a fost obligat să presteze 60 de zile muncă în folosul comunității, în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 București (activități de întreținere, gospodărie și recondiționare mobilier) sau în cadrul Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare București (dezasamblare și sortare a componentelor electronice și electrice).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *