Skip to content
Politică

O nouă contribuție de asistență umanitară, de 3,2 milioane euro, pentru Ucraina. Nicolae Ciucă: România e pregătită să participe în procesul de reconstrucție al Ucrainei

facebook

Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a participat joi, în format online, la Conferința Internațională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina, de la Varșovia, context în care a prezentat o nouă contribuție de asistență umanitară în valoare de 3,2 milioane euro, informează Guvernul României.

Prim-ministrul Ciucă a arătat că România este pregătită să participe în procesul de reconstrucție al Ucrainei”

Prim-ministrul Ionel-Nicolae Ciucă a participat astăzi, 5 mai 2022, în format online, la Conferința Internațională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina, de la Varșovia. În context, prim-ministrul României a reiterat sprijinul multidimensional al României pentru Ucraina, sprijin politico-diplomatic, asistență umanitară și pentru refugiați, sprijin economic”, se arată în comunicatul transmis joi de Guvernul României.

Palatul Victoria notează că, cu acest prilej, premierul a prezentat o nouă contribuție de asistență umanitară în valoare de 3,2 milioane euro.

Prim–ministrul Ciucă a arătat că România este pregătită să participe în procesul de reconstrucție al Ucrainei și a reiterat susținerea pentru perspectiva europeană a Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei”, a mai menționat Guvernul.

Conferința a avut scopul de a mobiliza contribuții ale donatorilor pentru a susține răspunsul umanitar al Națiunilor Unite în Ucraina.

Evenimentul la nivel înalt a fost organizat în comun de prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, și prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, în parteneriat cu președintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu scopul de a mobiliza contribuții ale donatorilor pentru a susține răspunsul umanitar al Națiunilor Unite în Ucraina”, se mai arată în același comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *