Skip to content
Politică

O nouă criză în sănătate? Pacienții ar putea fi nevoiți să plătească medicii de familie

Există neînțelegeri între medicii de familie și Guvern, după ce cadrele medicale au refuzzat să încheie contractele prin care serviciile vor fi decontate începând cu 1 iulie. Medicii de familie nu au fost chemați la consultări pe marginea noului contract-cadru aprobat de Guvern săptămâna trecută. Dacă medicii de familie continuă protestul, pacienții ar urma să plătească trimiterile, rețetele și consultațiile.

Oficialii din Sănătate nu îşi fac însă foarte multe griji, ba mai mult, ei arată că noul proiect, aprobat de Guvern în şedinţa de joi, aduce servicii în plus pentru asiguraţi şi reglementează situaţia în care sistemul care gestionează cardul de sănătate nu funcţionează în parametri optimi, informează adevarul.ro.

„L-au trecut fără să urmeze paşii legali, vom recomanda nesemnarea lui pentru că nu a stat în transparenţă decizională, cum era normal, nu am fost la dezbateri şi nici la negocieri. Este un document complet diferit de cel pe care l-am văzut în luna martie“, a declarat doctorul Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *