Skip to content
Politică

O nouă dispută aprinsă în partidul lui Barna: useriștii s-au trezit că Cioloș vrea să le fure partidul. Președintele PLUS se vede candidat la prezidențiale

INQUAM Photos / Octav Ganea

O nouă dispută aprinsă în interiorul partidului condus de Dan Barna. Un interviu acordat recent de Dacian Cioloș unei publicații prietene a creat vâlvă printre simpatizanții lui Barna din USR, care au început să își declare temerile pe grupul intern al formațiunii politice. Astfel, mai multe mesaje de îngrijorare și pasaje din interviul acordat de Dacian Cioloș au apărut joi dimineață pe grupul intern de discuții al USR, mulți dintre membrii formațiunii politice acuzându-l pe președintele PLUS că vrea „să le fure de sub ochi” tot ceea ce au construit până acum.

„Nici măcar nu s-au purtat discuții despre un potențial candidat la prezidențiale și deja Cioloș se autopropune. Asta nu e în regulă deloc. Pe noi chiar nu ne întreabă nimeni? Lucrurile astea trebuie discutate serios în interior și mai apoi putem să ne comandăm interviuri”, spun useriștii apropiați de Dan Barna.

Nu este prima dispută creată de Cioloș în USR. PS News a scris că în urmă cu o săptămână că președintele PLUS a reușit să-i activeze pe apropiații lui Barna după ce a adus în discuție o posibilă revenire a lui Traian Berbeceanu la Prefectura Capitalei, funcție pe care și-ar fi dorit-o cei de la USR. „Mesajul postat de Cioloș pe Facebook, după ce Berbeceanu și-a anunțat plecarea, a stârnit furia multor USR-iști, care i-au scris imediat lui Barna. Sunt mulți USR-iști care se tem că Cioloș vrea să le fure partidul, asta e una dintre cele mai mari îngrijorări în partid zilele acestea. Mulți se tem și că nemulțumiții din partid se vor duce de partea lui Cioloș”, au declarat la acea vreme surse politice pentru PS News.

Într-un interviu acordat G4media, Cioloș vorbește pentru prima dată despre o candidatură la prezidențiale, dar și despre o candidatură la congresul ce va desemna noua conducere a USRPLUS. „ Așa cum stau lucrurile acum, da, îmi pun problema să candidez”, spune Cioloș, întrebat dacă intenționează să candideze la alegerile prezidențiale.

Totodată, președintele PLUS dă de înțeles că Dan Barna nu ar mai avea timp să se ocupe de conducerea alianței, pentru că atunci „când ești în Guvern sau în Parlament ai și acolo anumite responsabilități, unele sunt mai solicitante decât altele”. În schimb, tot Cioloș spune că el ar avea timp pentru a prelua conducerea alianțe, „nefiind o problemă” faptul că este liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European:

”Poate fi condus un partid de la Bruxelles? Da, pot. Uitați, noi stăm de vorbă acuma la București. Eu de patru zile acuma sunt la București și mă duc la Bruxelles abia lunea viitoare. În săptămânile în care sunt doua-trei zile la Bruxelles sunt și două trei patru zile la București. Poți să fii parlamentar în Parlamentul Național, să fii liderul unui partid la București dar să ai o circumscripție într-un alt județ. Mie îmi ia câteva ore să ajung la Bruxelles și înapoi de la Bruxelles. Deci nu asta e problema.”

*PS News folosește fluxul de știri al agenției News.ro.

 

1 comentariu la “O nouă dispută aprinsă în partidul lui Barna: useriștii s-au trezit că Cioloș vrea să le fure partidul. Președintele PLUS se vede candidat la prezidențiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *