Skip to content
Politică

O nouă dovadă de ipocrizie marca Cioloș: anunță că USRPLUS „nu se cramponează” de funcții, dar nu vrea să renunțe la funcția de premier

Inquam Photos / Octav Ganea

O nouă dovadă de ipocrizie marca Dacian Cioloș. Liderul PLUS anunța marți, într-o declarație de presă, că USRPLUS „e gata să ofere soluţii” și „nu se cramponează de funcţii”, însă chiar el refuză să facă un pas în spate și să își retragă numele de pe masa negocierilor pentru noul premier. Surse politice susțin că USRPLUS merge până în pânzele albe cu varianta Dacian Cioloș premier, condiție obligatorie impusă chiar de liderul PLUS. Totodată, cei de la USRPLUS mențin în continuare ideea că șefia Camerei Deputaților trebuie să le revină lor, motiv pentru care negocierile din weekend cu liberalii și cu cei de la UDMR au eșuat.

Iată ce declara Dacian Cioloș, copreşedintele USRPLUS, după anunțul lui Dan Barna privind retragerea numelui său din negocierile pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților:

„Dincolo de cancanul împărţirii funcţiilor, poate învăţăm să acordăm atenţie şi lucrurilor esenţiale care chiar ne afectează viaţa, dar care se află mai puţin în reflectorul spectacolului mediatic prin care se face rating. USR PLUS a cerut de la început ca aceste negocieri să se facă cu angajamente serioase pentru a aşeza coaliţia în postura de a putea guverna credibil patru ani. România a trecut în ultimii 30 de ani prin destrămări de coaliţii cauzate de trădări sau traseism, care au denaturat voinţa cetăţenilor la vot şi acest lucru nu mai trebuie să se repete. Acum facem altfel. Punem pe primul plan guvernarea şi reformele, nu oamenii care cer funcţii pentru ei şi găştile lor politice. Anunţul făcut de către Dan Barna astăzi arată că noi suntem gata să oferim soluţii, nu să ne cramponăm de funcţii”.

Partidul condus de Barna și Cioloș respinge categoric și o întoarcere a lui Ludovic Orban la șefia Executivului, ipoteză lansată marți seara de actualul președinte PNL într-o ședință restrânsă cu lideri liberali. „Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră”, anunță USRPLUS.

DETALII AICI: Lovitură cruntă pentru președintele PNL: USRPLUS respinge varianta Ludovic Orban premier

Conducerea PNL se reunește miercuri, la ora 17, în ședința Biroului Politic Național în care va fi supusă la vot retargerea lui Florin Cîțu. Deși în ședința restrânsă de marți seara mai mulți lideri l-au înfruntat pe Ludovic Orban, potrivit ultimelor informații din partid, acesta are șanse mari să fie susținut pentru funcția de premier.

DETALII AICI: O nouă ședință a liderilor PNL, după disputele din partid. Când se va reuni Biroul Politic Naţional

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *