Skip to content
Politică

O nouă ieșire fulgerătoare anti-Orban. Sighiartău: Trebuie să plece de la conducerea partidului. PNL are nevoie de democrație

psnews.ro
" "

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, îi cere și el lui Orban să plece de la conducerea partidului, susținând că „PNL are nevoie de dialog și de democrație” și că „sunt lucruri care trebuie spuse, pentru că au fost ținute prea mult timp în birourile unora”.

Astfel, Sighiartău l-a acuzat pe Orban, luni, într-o intervenție la Digi 24, că în ultimul an ar fi condus discreționar partidul și a cedat ministere importante, în negocierile cu coaliția de guvernare, pentru a obține șefia Camerei Deputaților.

" "
" "

„Din punctul meu de vedere, da (n.r. – Ludovic Orban trebuie să plece). PNL a pierdut alegerile generale. Din păcate, n-am reușit să avem o discuție privind acestea alegeri și n-am făcut o analiză în BPN cu privire la ceea ce s-a întâmplat, pentru că, până la urmă, tot timpul poporul are dreptate, iar la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD”, a spus secretarul general al PNL.

El a susținut că au existat mai multe greșeli în timpul guvernării Orban legate de gestionarea pandemiei, dar și de modul în care au fost promovate în funcții anumite persoane:

„Am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice. (…) În ultimul an partidul a fost condus discreționar de către președintele partidului. E clar că trebuie să discutăm în interiorului partidului și să alegem în cadrul congresului din iunie sau din toamnă o nouă echipă. (…) Ne interesează ca PNL să aibă viitor. Avem un congres și trebuie să alegem cea mai bună variantă. PNL are nevoie de o echipă, nu de un om, care să negocieze pentru partid, nu pentru indivizi. Tot mai mulți colegi sunt nemulțumiți, PNL a cedat câteva ministere importante pentru dezvoltarea României (…) Oamenii au înțeles că aceste posturi au fost cedate pentru a obține președinția Camerei Deputaților”, a susținut Sighiartău.

„Este clar că intrăm într-o logică de campanie internă pentru congres. PNL are nevoie de dialog, de democrație. Nu e un scandal, sunt lucruri care trebui spuse, pentru că au fost ținute mult prea mult în birourile unora, a mai afirmat Sighiartău.

Întrebat cine ar trebui să fie viitorul președinte al PNL, Sighiartău a răspuns: „Deocamdată este o grupare reformistă în PNL condusă de oameni cu rezultate – Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Florin Roman, Alina Gheorghiu, și generația tânără care își doreste o altă echipă și o altă abordare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *