Skip to content
Societate

O nouă informare meteo de vreme severă! Care sunt județele afectate!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nou informare meteo de vreme severă, valabilă pentru următoarele 24 de ore, valabilă în intervalul 17 decembrie, ora 12 – 18 decembrie, ora 12, informează libertatea.ro.

Meteorologii susțin că, în nordul și în estul Olteniei, în jumătatea de vest a Munteniei, Transilvania, Maramureș, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă, în general între 10 și 20 cm.

Totodată, scrie sursa citată, în prima parte a zilei de luni, în Carpații Meridionali – la altitudini de peste 1700 m – vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși viteze de 70-80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Temporar în estul, centrul și sud-estul țării, pe arii restrânse va fi polei sau ghețuș. Pentru astăzi, era deja în vigoare un cod galben de ninsori și viscol pentru șapte județe, potrivit b1.

În București, în același interval orar, vremea va fi închisă și temporar în prima parte a zilei de luni (17 decembrie) va ploua, apoi ploaia se va transforma treptat în lapoviță și ninsoare.
Până la sfârșitul intervalului stratul de zăpadă nou depus va fi de 5-8 cm. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1-2 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad Celsius.

Mai mult decât atât, școlile au fost închise în mai multe zone din țară din cauza ninsorilor. În județele Caraș și Timiș, situația este în continuare dificilă. Aceste zone au fost sub avertizare de cod portocaliu. Acolo, peste 45.000 de familii nu au curent electric și zeci de localități sunt fără apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *