Skip to content
Politică

O nouă instituție a UE ar putea avea sediul în România. Siegfried Mureșan: Ar da o vizibilitate sporită Bucureștiului în UE!

plus.google.com

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a dezvăluit, miercuri, că UE va avea o nouă instituție, Autoritatea Europeană a Muncii, pe care și-ar dori să o găzduiască România.

Contactat de PSNews.ro pentru a afla cu lux de amănunte care ar beneficiul acestei noi instituții pentru țara noastră, dar și scopul ei,  liberalul a declarat că Autoritatea Europeană a Muncii nu doar că va spori interacțiunea noastră cu celelalte state membre UE, dar va asigura și mobilitatea transfotalieră sau a forței de muncă.

" "

”Realitarea în UE evoluează și mereu când este nevoie de un nou instrument, Uniunea Europeană reacționează și acum, UE este în căutarea unui sediu pentru această nouă Autoritate Europeană a Muncii, iar scopul ei este sprijinirea mobilității forței de muncă în cadrul UE. Adică această Autoritate se va ocupa de mobilitatea transfotalieră, a forței de muncă, de coordonarea a sistemelor de securitate socială practic. Cum să simplificăm procedurile în așa fel încât oamenii care doresc să lucreze în alt stat decât statul lor de origine, să o poată face cât mai simplu și să își poată încasa beneficiile cât mai simplu. Acesta este scopul acestei Autorități”,  a spus europarlamentarul PNL.

Totodată, Siegfried Mureșan a precizat că găzduirea Autorității Europene a Muncii ar îmbunătăți imaginea României, dar ar fi și o premieră la nivel național, deoarece o primă instituție a UE ar putea avea sediul în țara noastră.

”În primul rând este un beneficiu politic și de reputație și anume, o primă instituție a UE ar putea avea sediul în România. Dacă acest lucru s-ar concretiza, ar fi un semnal clar că Uniunea Europeană are încredere în România și că România este un partener credibil pentru instituțiile Uniunii Europene. Ar fi un beneficiu reputațional, un beneficiu politic. În plus, există și un beneficiu economic, deoarece această instituție va veni în România, își va începe activitatea. Zeci de familii de înalți funcționari din mai multe state membre ale UE se vor muta în România, vor locui în România, care cred că este un lucru bun, inclusiv cu avantaje economice pentru România. În plus la câștigul reputațional, aș adăuga că sediul acestei instituții în România ar atrage cu sine prezența mai multor misiuni, delegații, funcționarii în București pentru a interacționa cu înalții funcționari din această Autoritate Europeană a Muncii. Deci această Autoritate Europeană a Muncii ar da o vizibilitate sporită Bucureștiului în UE și ar aduce mulți funcționari, diplomați, chiar și mass-media la București”, a conchis eurodeputatul.

Reamintim că europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan solicită Guvernului să depună urgent candidatura pentru găzduirea Autorităţii Europene a Muncii, România având o nouă oportunitate de a găzdui o instituţie a UE după ”eşecul PSD-ALDE de a câştiga găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului”. Mai multe detalii AICI.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *