Skip to content
Politică

O nouă întâlnire Orban-Barna-Kelemen. Discuții după propunerea SURPRIZĂ a liderului USR

Inquam Photos / Octav Ganea

O nouă întâlnire va avea loc marți, în jurul orei 14, între liderii PNL, USR și UDMR pe tema deblocării negocierilor în vederea formării unei coaliții de guvernare.

Amintim că Dan Barna a anunțat într-o conferință de presă că renunță la numirea sa în funcția de președintele al Camerei Deputaților, în locul său fiind propus USR-istul Cătălin Drulă.

„Lucrurile trenează și se percepe că este o chestiune legată de ambiții personale. Nu este despre poziții, ci de o alocare echilibrată. Am propus mai multe soluții, care au fost refuzate. Încercăm o nouă deschidere.

Propunem o altă candidatură la șefia Camerei Deputaților. O să propunem pe Cătălin Drulă și îi propun lui Kelemen Hunor și Ludovic Orban să intrăm împreună în guvern ca vicepremieri”, a declarat Barna.

Propunerea lui Barna a fost aspru criticată de liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, care susține că acesta ar fi trebuit să discute cu Ludovic Orban și Kelemen Hunor înainte de a face acest anunț.

”Nu ajută acest anunț al domnului Barna și nu ajută la stabilirea unei încrederi mai mari. Nu a existat o consultare pentru acest anunț. Este un anunț făcut prin presă. Într-o coaliție aceste lucruri se discută în interior. Nu se procedează în acest fel, nu se aruncă pe piață asemenea soluții fără să le discuți cu posibilii parteneri”, a declarat Cseke Attila.

Liderul UDMR spune că Dan Barna a încercat să își creeze imaginea celui care vine cu soluții.

„Eu cred că o singură chestiune s-a urmărit aici, a încercat să își creeze o imagine publică de tu încerci să vii cu o soluție”, a mai spus Cseke Attila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *