Skip to content
Politică Sport

O nouă ispravă a lui Avram Iancu – a traversat Marea Neagră înot în 60 de zi FOTOle

Sportivul Avram Iancu transmis fanilor săi, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, că terminat cursa pe care şi-o dorea, să traverseze înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul, în perioada 2 septembrie – 31 octombrie.

„Am ajuns la destinaţia finală! Sulina – Istanbul, 2 sept – 31 oct 2018. Au fost 60 de zile! Au fost parcurşi 680 de kilometri, mai mult decât estimarea iniţială. La capătul cursei am înotat şi Strâmtoarea Bosfor, în întregime. A fost o cursă cu multe dificultăţi, pe toate planurile. Dacă ar fi să le înşir n-aş mai termina. Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparaţie cu sacrificiul lui Brâncoveanu şi al fiilor săi”, a scris Avram Iancu pe pagina sa.

Sportivul din Valea Jiului a dedicat această nouă ispravă a sa sărbătorii  Centenarului Marii Uniri: „În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbători Centenarul. Totodată am dorit să transmit faptul că în lume există valori care transcend chiar şi moartea. Iar România are valori! Pentru că fiinţa ei este milenară! Mulţumesc lui Dumnezeu care a înzestrat poporul român cu un ADN puternic”.

Avram Iancu, în vârstă de 42 de ani, este de profesie bibliotecar în Petroşani. Printre isprăvile sale se numără faptul că a Dunărea de la izvoare la vărsare, pe 2.860 de kilometri şi  a traversat Canalul Mânecii fără a purta costum de neopren.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *