Skip to content
Societate

O nouă linie de tramvai în București. Linia 43 va funcționa începând de sâmbătă

pro tv

Capitala va avea o nouă linie de tramvai, linia 43, iar autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu modificat în zona Gării de Nord.

De asemenea, alte trei linii vor funcţiona cu un parc de vehicule majorat, a anunţat, marţi, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

Este vorba despre linia de tramvai 7 şi liniile de autobuz 162 şi 163 care, de sâmbătă, 18 decembrie, vor aveau un număr mai mare de vehicule.

Tot de sâmbătă, locuitorii cartierului Giuleşti – 16 Februarie vor beneficia de înfiinţarea liniei de tramvai 43, care va funcţiona între terminalele „Cartier 16 Februarie” şi „Gara Basarab”, de unde există multiple opţiuni de deplasare către diverse puncte de interes ale Capitalei.

Linia 44 va continua să funcţioneze pentru cei care doresc să ajungă la terminalul „Vasile Pârvan”.

De la aceeaşi dată, autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu nou, de la „Gara de Nord” spre terminalul „Străuleşti”, pe Calea Griviţei, Str. Polizu, Str. Buzeşti, Piaţa Victoriei, Bd. Ion Mihalache, apoi traseul de bază, adică Str. Alexandru Constantinescu, Bulevardul Regele Mihai I, Şos. Bucureşti-Ploieşti, Str. Elena Văcărescu, Bd. Ficusului, Bd. Aerogării, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Şos. Gheorghe Ionescu Siseşti, Şos. Bucureşti-Târgovişte, Bd. Bucureştii Noi, terminal „Străuleşti”.

Măsurile au fost luate atât pe baza analizelor efectuate de TPBI, dar şi în urma solicitărilor primite din partea publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *