Skip to content
Politică

O nouă lovitură pentru Băsescu. Samsarul de la Nana este cercetat penal

O nouă lovitură pentru fostul preşedinte Traian Băsescu. Este cercetat penal samsarul acestuia, care i-a făcut rost de terenuri adiacente, în ceea ce este acum moşia din comuna Nana, judeţul Călăraşi.

Adrian Rădulescu, fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, este cercetat penal într-un dosar de înşelăciune. Rădulescu şi alte două persoane sunt acuzate că ar fi păcălit un medic veterinar stabilit în Germania să investească 40.000 de euro într-o fermă, relatează antena3.ro.

Banii ar fi fost dirijaţi de către Adrian Rădulescu şi asociaţii săi către altă firmă, iar medicul nu ar fi primit niciun ban înapoi.

Afacerea ar fi fost pusă la cale acum nouă ani, când medicul veterinar Nicolaus Dogariu ar fi fost convins de Adrian Rădulescu, Mihai Lungu şi Nicolaie Teodoru să finanţeze un proiect privind construcţia unei ferme de scroafe pentru reproducţie. După mai multe discuţii, medicul ar fi fost vizitat în Germania şi convins să semneze un contract prin care oferea un împrumut de 40.000 de euro.

În aceeaşi perioadă, ar mai fi fost atraşi alţi investitori interesaţi să intre în afacerea cu scroafe, iar noua societate ar fi strâns 300.000 de euro de la acţionari. Ulterior, medicul ar fi fost amăgit că vor fi atrase fonduri europene pentru dezvoltarea proiectului. Abia în 2011, la o adunare generală a acţionarilor, Mihai Lungu ar fi recunoscut că peste 200.000 de euro fuseseră dirijaţi către altă firmă, unde el şi Adrian Rădulescu erau acţionari. Aceasta a intrat în insolvenţă.

Medicul Dogariu a făcut plângeri penale împotriva lui Rădulescu, Lungu şi Teodoru, însă procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale la fiecare plângere făcută de medicul veterinar. Abia în august, Judecătoria Sectorului 2 a desfiinţat două ordonanţe ale procurorilor şi a dispus începerea urmăririi penale faţă de Mihai Lungu şi Rădulescu Adrian, pentru înşelăciune şi faţă de Nicolae Teodoru pentru complicitate la înşelăciune.

1 comentariu la “O nouă lovitură pentru Băsescu. Samsarul de la Nana este cercetat penal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *