Skip to content
Societate

O nouă lovitură pentru Raed Arafat! Instanţa a anulat Ordinul de carantinare a Timişoarei

Facebook
" "

Curtea de Apel București a anulat ordinul prin care șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a prelungit cu 72 de ore carantina în municipiul Timișoara și în patru localități din zona periurbană.

Cu toate acestea, decizia instanței vine prea târziu, în condițiile în care prelungirea cu 72 de ore a carantinei în Timișoara era valabilă pentru perioada 22- 24 martie.

" "
" "

La finalul săptămânii trecute, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a analizat propunerile de prelungire a carantinei pe o perioadă de șapte zile în Timișoara, Dumbrăvița și Giroc, însă la votul exprimat nu s-a întrunit majoritatea necesară de două treimi. Cât despre Moșnița Nouă și Ghiroda, autoritățile precizaseră că analiza de risc întocmită de Direcția de Sănătate Publică Timiș a ajuns la concluzia că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste două localități. Ulterior, carantina a fost prelungită cu doar 72 de ore, printr-o decizie a șefului DSU, Raed Arafat.

Pe 24 martie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis pelungirea cu șapte zile a carantinei pentru Timişoara şi localităţile învecinate. Decizia de vineri a instanței vine în urma unei sesizări depuse de reprezentanții unei organizații a patronilor și angajaților din industria HoReCa. Hotărârea nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *