O nouă lovitură pentru sistemul medical

doctor-tomograf
Sursa foto: pixabay

Medicii de familie se plâng că sunt singura categorie socială care are veniturile reduse în noul an. Societatea Naţională de Medicina Familiei a transmit că alocarea bugetară pe 2024 pentru medicii de familie a fost redusă cu 25% față de anul trecut.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) reclamă că s-a redus cu un sfert alocarea bugetară pentru anul 2024 față de anul 2023, în condițiile în care în foarte multe localități medicii de familie lipsesc.

„Într-un sistem sanitar nefuncţional, care este cârpit pe ici pe colo cât să nu se risipească de tot, autorităţile au identificat segmentul de care se pot lipsi: medicina de familie. Drept urmare, au redus cu 25% alocarea bugetară pentru anul 2024 faţă de anul 2023, deşi noi, medicii de familie, suntem singurii care avem acces la populaţia generală şi care putem interveni în starea de sănătate a întregii populaţii. Fiecare pacient din România are dreptul să aibă acces la serviciile de medicină de familie şi ideal ar fi ca fiecare comunitate să aibă medic de familie.”, se precizează în comunicatul SNMF.

Medicii reamintesc și de lipsa doctorilor de familie cu care România se confruntă. Datele arată că doar 47% din localitățile din România (1496) au suficienți medici de familie.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL