Skip to content
Politică

O nouă lovitură puternică încasată de coaliția de guvernare. Efectele furtunoase ale votului din diaspora

" "

O nouă lovitură puternică încasată de coaliția de guvernare. Efectele furtunoase ale votului din diaspora

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean da explicatii, luni, in fata procurorilor pentru gestionarea alegerilor prezidențiale din 2014.

" "

Titus Corlatean a fost chemat la a DNA in calitate de martor. Ancheta a fost initiai declansata in noiembrie 2014 la Parchetul General, fiind ulterior preluata de DNA. Dupa cateva luni de investigatii se fac audieri in aceasta cauza.

Pana la acest moment nu este inceputa urmarirea niciunei persoane in acest dosar. Titus Corlatean ocupa functia de ministru de Externe la acea vreme, MAE fiind organizatorul alegerilor din straniatate. Au fost sute de mii de romani din diaspora nu au putut vota, formându-se cozi interminabile in anumite orase occidentale. Oamenilor nu li s-a permis intrarea peste program în secțiile de votare. În urma scandalului, Titus Corlatean si-a dat demisia intre cele două tururi de scrutin dupa eșecul organizării alegerilor și a gestionării secțiilor de votare din străinătate, locul acestuia fiind luat de Teodor Melescanu, fost sef al SIE și candidat la președinție în primul tur de scrutin din 2014.

Inca din noiembrie 2014 s-au facut investigatii in acest dosar. S-au depus numeroase plangeri, insa ancheta a fost discreta. Titus Corlatean a facut declaratii breviare in fata sediului DNA unde a fost chemat la audieri. Titus Corlățean este in prezent senator.
Este posibil ca audierile sa continue cercetarea fiind inca in faza de urmarire panala in rem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *