Educaţia teatrală devine materie de clasa a 11-a din 2026
Liceenii vor învăța cum să-și gestioneze emoțiile, să comunice și să se exprime liber pe scenă. Din 2026, o nouă materie în programa școlară îi va ajuta pe elevii de clasa a 11-a să-și dezvolte și capacitățile artistice, dar şi să-și controleze sentimentele. Educația teatrală se va adăuga orelor din programa școlară, pe lângă cele de educație vizuală, plastică sau muzicală.
Pentru noile generații de liceeni, educația teatrală ar putea deveni un nou mod de a se cunoaște, de a construi încredere și de a privi lumea cu mai multă empatie. Teatrul dezvoltă memoria și capacitatea de a lucra în echipă, în competențe esențiale într-o lume tot mai conectată.
„Educația teatrală va fi un fel de reset permanent, se va face în clasele unde elevii au ore de obicei, însă, dăm totul la o parte: mesele, scaunele și avem un spațiu liber în care, în acea oră, vor putea lucra pentru propria dezvoltare personală, pentru creșterea estimei de sine. E ssențial pentru că te ajută să te exprimi în public, să ai o voce, să-ți gestionezi emoțiile, să-ți înțelegi mai bine partenerii, colegii, să îți dorești să faci echipe, să te integrezi în societate, să înțelegi că jocul, puterea jocului rămâne un aliat toată viața”, a spus Liviu Lucaci, rector UNATC.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News