Skip to content
Politică

O nouă mutare pe scena politică: demisionarii din PSD, cooptați într-o nouă mişcare. Ce plecări din partid se mai anunță

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Mai mulți social-democrați, nemulțumiți de modul în care Marcel Ciolacu a ales să facă listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, și-au anunțat rând pe rând plecările din Partidul Social Democrat (PSD). Cunoscuți ca vechi apropiați ai lui Liviu Dragnea, nume ca Șerban Nicolae, Liviu Pop sau Cătălin Rădulescu, iau în calcul să schimbe barca și să candideze din partea Partidului Ecologist Român (PER) la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Mai mult, surse politice au dezvăluit pentru PS News că Șerban Nicolae va deschide lista PER la Senat. Aceasta chiar ar fi contactat mai mulţi parlamentari PSD în ultimele zile, care nu se mai regăsesc nici ei pe liste, pentru a-i coopta într-o nouă mişcare politică.

" "
" "

Și numele senatoarei Ecaterina Andronescu s-ar putea regăsi pe lista PER, după ce nu a mai prins un loc pe lista PSD, au mai declarat surse politice pentru PS News. Tot spre PER se îndreaptă și Marian Vanghelie, cel care a fost văzut intrând în sediul partidului.

Facem precizarea că ecologiștii conduși de Dănut Pop au obținut rezultate foarte slabe la alegerile din ultimii ani.

Ciolacu: Este posibil să mai fie şi alte plecări din PSD

Marcel Ciolacu a declarat joi că este posibil să mai fie şi alte plecări din PSD ale unora nemulţumiţi că nu se mai regăsesc pe listele de candidaţi la parlamentare sau pe locuri eligibile.

„Este posibil. Fiecare decizie pe care şi-o poate lua, dar să ştiţi că această onoare de a fi în Parlament nu e o meserie de care trebuie să te legi. Avem un exemplu, Andi Cristea a candidat pentru un mandat de europarlamentar. A fost primul sub linie. Nu am auzit de la Andi Cristea că se leapădă de PSD şi cât de nefericit este. Viaţa îţi oferă întotdeauna noi oportunităţi. Şi astăzi este pe locul doi, pentru că şi merită. A fost un europarlamentar de excepţie pe listele PSD de la Buzău”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat dacă este posibil să fie şi alte demisii din PSD.

Liderul social-democraţilor a susţinut o conferinţă joi la Buzău cu ocazia depunerii listei de candidaturilor la parlamentare. Marcel Ciolacu deschide lista la Camera Deputaţilor, în Buzău, iar la Senat este Lucian Romaşcanu primul pe loc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *