Skip to content
Politică

”O nouă OUG 13?” Tudorel Toader, precizări de ULTIMĂ ORĂ

agerpres.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat joi că Ministerul Justiției susține forma inițială a proiectului de lege privind grațierea unor persoane.

„Ministerul Justiției (…) susține forma inițială a proiectului de lege. (…) Proiectul inițial al legii grațierii, care prevede pedepse mult mai reduse față de ceea ce s-a votat ieri, care nu se va aplica dacă legea va fi adoptată faptelor de corupție. Proiectul acela inițial pentru legea grațierii se va completa cu proiectul de lege privind recursul compensator”, a declarat Tudorel Toader la intrarea în sediul Ministerului Justiției.

Mai mult, acesta a adăugat că este posibil să se inițieze și un proiect de lege pentru reducerea limitelor liberării condiționate.

„Probabil vom iniția și un proiect de lege prin care vom propune reducerea limitelor liberării condiționate, a fracțiilor acelea, iar diferența, restul de executat, să fie urmat de acea supraveghere electronică. După aceea, acțiunile de modernizare a penitenciarelor, de construcție a celor două penitenciare, de extindere a unora dintre ele, încercăm să răspundem cerințelor pe care le-a stabilit Curtea Europeană prin decizia pilot CEDO”, a spus Toader la Digi 24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *