Skip to content
Politică

O nouă reacție virulentă în PSD. Se cere DEMISIA lui Marian Oprișan: Nu mai are ce să caute în partid!

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Dănuţ Cristescu, a lansat un atac asupra baronului de Vrancea Marian Oprişan, despre care spune că ar trebui să facă „un pas în spate” în urma rezultatelor „extrem de slabe” de la prezidenţiale. „Nu cred că mai are ce să caute domnul Marian Oprişan în PSD”, a subliniat Cristescu.

„La un moment dat, domnul Ciolacu a ieşit la declaraţii şi, hop, imediat s-a poziţionat domnul Oprişan în spatele lui. Eu l-aş ruga pe dl Oprişan să facă un pas în spate. Nu cred că mai are ce să caute domnul Marian Oprişan în PSD. Şi să urmărim şi alegerile prezidenţiale, în timp, dar şi alte tipuri de alegeri şi vom constata că domnul Oprişan nu s-a implicat deloc, nemaivorbind de faptul că jigneşte pe toată lumea, în fiecare CEx. Aţi văzut ce s-a întâmplat şi după europarlamentare când, imediat după ce preşedintele partidului a fost arestat, nu-l mai cunoştea că a fost preşedinte, dar până atunci îl recunoştea şi chiar îl aprecia. Deci, astfel de persoane, după părerea mea, nu au ce să caute într-un partid cum este PSD. Dacă vrei să faci cu adevărat o resetare, o reformă, trebuie spus, în primul rând, ce facem pentru cetăţeni, care este programul nostru în continuare”, a declarat preşedintele CJ Teleorman, citat de Cronica de Teleorman.

Acesta şi-a arătat nemulţumirea faţă de Oprişan şi vizavi de modul în care acesta conduce Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Cristescu adăugând că se gândeşte să nu mai plătească contizaţia.

„Vreau să vă spun că o să transmit un semnal serios şi la UNCJR. Este inadmisibil ca UNCJR să nu se întrunească efectiv doi ani. Am avut o singură întâlnire, atunci când domnul Marian Oprişan a devenit preşedinte şi atât. În aceste condiţii, mă gândesc foarte serios dacă să mai plătesc acea cotizaţie din partea judeţului Teleorman. Să vedem cum ne reprezintă UNCJR pe noi, la nivel de preşedinţi de consilii şi judeţe în ansamblu”, a adăugat social-democratul.

În opinia preşedintelui CJ Teleorman, „trebuie făcută o analiză adevărată” la nivelul partidului şi „trebuie organizat un congres, nu să fugim după funcţii”.

”Partidul Social Democrat trebuie să ofere o alternativă cetăţenilor din România şi din judeţul Teleorman. Eu reprezint judeţul şi sunt foarte interesat de obiectivele de investiţii şi de dezvoltarea judeţului. Şi atunci trebuie să monitorizăm ce face Guvernul PNL în perioada următoare pentru cetăţeni. Şi aici avem nevoie de oameni care să fie în opoziţie şi care să taxeze anumite greşeli pe care le fac cei de la putere. În aceste condiţii, nu sunt mulţumit de faptul că fugim după nişte funcţii şi nu avem soluţii pentru cetăţeni. Trebuie să prezentăm în continuare cetăţenilor care este oferta noastră politică de viitor şi nu ce am văzut – domnul Oprişan, în spatele domnului Ciolacu. Domnul Oprişan să-şi vadă de treaba lui”, a conchis Cristescu.

Amintim că PSnews.ro a scris în urmă cu câteva zile despre atacul misogin al baronului de Vrancea, aplaudat de masculii Alfa din PSD, din ședința Comitetului Executiv al partidului.

Potrivit unor surse politice, cel care a iscat scandalul cu Gabriela Firea a fost baronul de Vrancea, Marian Oprișan, cel care în urmă cu câteva luni a fost huiduit de social-democrați la Congresul partidului. Surse politice participante la ședință ne-au relatat că în timp ce Gabriela Firea a luat cuvântul, Oprișan a început să o atace cu tot felul de afirmații misogine, acompaniat fiind de râsetele altor doi baroni județeni, Ionel Arsene de la Neamț și Niculae Bădălău de la Giurgiu.

DETALII AICI: Din culisele CEX-ului: atacul misogin al baronului de Vrancea, aplaudat de masculii Alfa din PSD

Marian Oprişan, huiduit şi fluierat la Congresul PSD

Amintim că Marian Oprișan a fost fluierat de social-democraţi în momentul în care a vrut să îşi susţină discursul la Congres și în aceste condiţii, el a renunţat să mai vorbească.

Momentul a fost cel puțin penibil. Nu s-a mai întâmplat niciodată ca un pesedist să fie fluierat şi alungat de colegii de partid. Printre cei care l-au huiduit au fost Paul Stănescu şi Cătălin Rădulescu. Pe hol, unul dintre social-democraţii care l-au fluierat pe Oprişan a fost felicitat de Mihai Fifor.

Schimbarea la față a PSD

Viorica Dăncilă a demisionat marți seară, după o ședință CEx care a durat mai bine de șase ore, de la șefia PSD. În locul său, până la congresul din luna februarie, va fi președinte interimar Marcel Ciolacu, iar Paul Stănescu va fi secretar general interimar.

Social-democrații din noua conducere colectivă, cu mandat de organizare a Congresului de alegeri din 2020, se reunesc miercuri, la Parlament, în prezenta președintelui interimar Marcel Ciolacu.

Astfel, este prima ședință a noii echipe social-democrate din care fac parte exclusiv șefi de organizații care au câștigat la prezidențiale în județele lor, dar și lideri din fiecare regiune. Deja în biroul lui Marcel Ciolacu au ajuns și mai mult lideri județeni PSD.

1 comentariu la “O nouă reacție virulentă în PSD. Se cere DEMISIA lui Marian Oprișan: Nu mai are ce să caute în partid!

  1. Asa, asa, puneti-va voi sudistii in frunte ca ajungeti naiba la desfiinatare cu partid cu tot!!!! Nu mai poti prosti lumea, aveti zona voastra neagra in sud, care trage Romania in jos si va dati in petec tot timpul!!! O sa dispareti tinandu-va de scaun aia din Teleorman si inca cativa dupa voi, amaratilorr!!!! Capra raioasa nu e numai Oprisan , toti aia care distrugeti regiuni din tara tinand lumea in scalvie prin subdezvoltare si non-educatie o sa ajungeti sa platiti pentru ce faceti!!! Doamne-ajuta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *