Skip to content
Politică

O nouă rundă de negocieri PNL-USRPLUS-UDMR. Pretențiile tandemului Barna-Cioloș, prea mari pentru PNL

Kelemen, Orban, Barna News.ro

O nouă rundă de negocieri între PNL, USRPLUS și UDMR pentru formarea noului Guvern va avea loc joi, la ora 13:00 în format restrâns, au declarat surse politice pentru PS News. Conducerea PNL a decis, miercuri seara, să meargă la negocierile cu USR PLUS și UDMR cu două variante de prim-ministru: Ludovic Orban sau Florin Cîțu, iar decizia a fost luată în unanimitate.

Echipa de negociere a primit mandat să discute cu celelalte partide două variante: prima variantă Ludovic Orban – premier și președinte al Senatului – Florin Cîțu, iar a doua variantă este Florin Cîțu – premier și Ludovic Orban – președinte al Camerei Deputaților.

De cealaltă parte, conducerea USR PLUS a decis, miercuri, să facă o contraofertă pentru PNL: prima variantă Cîțu-premier și șefia Camerei Deputaților la USR PLUS, sau, a doua variantă, Cioloș-premier, iar șefia Camerei Deputaților și a Senatului la PNL.

UDMR apreciază că propunerile de premier făcute de PNL sunt bune, dar precizează totodată că celelalte două funcţii în stat – de preşedinte al Senatului şi Camerei Deputaţilor – trebuie să revină formaţiunilor care vor forma coaliţia de guvernare alături de liberali, coaliţie în care „înţelegerea trebuie să fie pe linie”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Nu avem nimic de comentat, noi putem lucra cu amândoi (Orban şi Cîţu – n.r.). Mai departe, lucrurile se complică, fiindcă că în acest moment noi considerăm că celelalte două funcţii politice din stat – cea de preşedinte al Senatului şi preşedinte al Camerei Deputaţilor – trebuie să revină celorlalte două formaţiuni care nu vin cu premierul„, a declarat Kelemen Hunor.

Așadar, dacă echipele de negocieri conduse de șefii partidelor nu vor reuși să cadă de acord asupra formulei de împărțire a acestor funcții, negocierile vor fi suspendate până la formarea Parlamentului și alegerea în plen a președintelui Camerei Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *