Skip to content
Politică

O nouă ruptură în partidul lui Barna: o întreagă organizație a trecut la PNL. Acuzații dure la adresa conducerii USR

youtube.com

Cresc nemulțumirile în USR la adresa lui Dan Barna, președintele formațiunii politice. Nemulțumiți că „democraţia şi spiritul de echipă au doar valoare de slogan”, membrii organizații USR Zăneşti s-au înscris, în bloc, în PNL, săptămâna trecută. Anunțul a fost făcut pe Facebook de fostul preşedinte al organizaţiei, Emil Constantin, care a adăugat că filiala USR Neamţ a devenit „o societate cu acţionar unic”.

„USR însemna cândva o poezie frumoasă, recitată de un copil inocent. Pe măsură ce timpul a trecut, am descoperit că Politica Altfel nu era deloc cea la care mă aşteptam. Regret să spun că am constatat că în USR democraţia şi spiritul de echipă au valoare doar de slogan. Uşor-uşor, USR Neamţ mi s-a arătat a fi mai degrabă o societate cu acţionar unic, în care nu conta decât ascultarea şi obedienţa. De aceea, oamenii pe care i-am adus alături s-au demotivat treptat şi s-au retras. Am ajuns să fiu judecat şi marginalizat de colegii de nivel superior pentru că aveam puncte de vedere care nu conveneau. Nu pot fi performant şi nu pot rămâne într-un partid în care diferenţa de opinie şi gândirea critică sunt sancţionate ca delicte.

Vom întări echipa PNL Zăneşti pentru că această comună nu mai merită şi nu mai trebuie să fie condusă în acest stil autocrat şi lipsit de viziune. Mulţumesc pentru primire, susţinere şi încredere preşedintelui Mugur Cozmanciuc, prim-vicepreşedintelui Andrei Carabelea şi întregii echipe a PNL Neamţ”, a scris Emil Constantin pe pagina sa de socializare.

Sub conducerea autoritară a lui Dan Barna, USR pare că se prăbușește pe zi ce trece. Ultimul sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM indica faptul că Uniunea Salvați România a ajuns la finalul lui 2019, la aproape același scor ca în ianuarie, 11,5 %. Însă vorbim de o scădere semnificativă față de luna iulie, când în sondaje USR se poziționa cu peste 21%. Practic, USR a pierdut 10 procente în doar 6 luni!

O filială a partidului s-a autodizolvat după o demisie în bloc a membrilor

La începutul lunii decembrie, filiala Vălenii de Munte a USR Prahova s-a autodizolvat, după demisia mai multor membri ai partidului.

În comunicatul obținut în exclusivitate de PSnews.ro, demisionarii din partid acuzau la acea vreme conducerea USR Prahova de ”opacitatea decizională, lipsă de transparență și de reprezentativitate”.

„Excluderile arbitrare, crearea unor regulamente interne de comunicare, profund nestatutare, care afectează libera exprimare garantată prin Constituție, accesul în funcții pe baza ”autobuzului” de vot, nu a meritocrației, mentalitatea de clan, lipsa dialogului, în spiritul înțelegerii și rezolvării diferendelor și încurajarea depunerii de sesizări, bullyngul tolerat în favoarea unei tabere, dublarea funcțiilor din biroul județean și cel local, în contextul în care filiala județeană numără peste 200 de colegi, monopolul asupra deciziilor de repartizare a reprezentanților în secțiile de votare, fără a ține cont de realitățile locale, toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care am luat această decizie”, se mai arată în comunicat.

DETALII AICI: Un nou SCANDAL zguduie USR: o filială a partidului s-a autodizolvat după o demisie în bloc a membrilor

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *