Skip to content
Politică

O nouă şansă pentru Grecia, pe masa liderilor europeni. Care este pasul următor

Premierul grec Alexis Tsipras a convenit, luni, în cadrul unei convorbiri telefonice avute cu cancelarul german Angela Merkel, ca Atena să prezinte marţi, la summitul european, propunerile guvernului grec „vizând încheierea unui acord cu creditorii internaţionali”, a anunţat executivul elen într-un comunicat, informează antena3.ro.

Liderii zonei euro se vor reuni marţi, la Bruxelles, pentru un summit extraordinar consacrat examinării consecinţelor votului exprimat la referendumul de duminică din Grecia, prin care populația elenă a respins ultimele propuneri ale creditorilor internaţionali privind un nou acord de asistenţă financiară.

Summitul, solicitat duminică seara de cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande, a fost confirmat luni de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

După victoria lui ‘Nu’ la referendumul de duminică, premierul Alexis Tsipras a dat asigurări că rezultatele consultării populare nu înseamnă ‘o ruptură’ cu Europa, ci ‘o întărire a puterii de negociere’ a Atenei pentru continuarea eforturilor sale în vederea încheierii unui acord cu creditorii în privinţa viitorului financiar al Greciei.

1 comentariu la “O nouă şansă pentru Grecia, pe masa liderilor europeni. Care este pasul următor

  1. Unde este Barosso sa-i dea lui Tsipras o hartie cu 11 puncte de indeplinit? Sau chiar daca mai era, nu-i dadea? In UE, ca peste tot, unii sunt mai egali decat altii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *