Skip to content
Politică

O nouă scrisoare pentru Klaus Iohannis: ”Vă scriu pentru a treia oară…”

Duminică va avea loc cel de-al doilea scrutin al alegerilor prezidențiale. Înainte cu doar câteva zile de alegerile prezidențiale, senatorul Sorin Iliesiu îi adreseaza o nouă scrisoare deschisa lui Klaus Iohannis.

Membru în Parlament din 2012, Ilieșiu aduce în discuție mai multe subiecte de interes în care Iohannis ar fi implicat, precum dobândirea imobilelor pe care candidatul ACL la prezidențiale le deține, adopțiile ilegale la care acesta ar fi participat, dar și incompatibilitatea pe care cetățenia germană ar crea-o dacă președintele PNL ar obține fotoliul de președinte al României.

“Domnule Iohannis,

Vă scriu pentru a treia oară, în speranţa că măcar acum, în al 12-lea ceas, veţi răspunde. Fiind senator de Sibiu, vă cunosc mult mai bine decât majoritatea celor care v-au votat în turul 1 fără să ştie nimic despre unele dintre faptele dvs total incompatibile cu funcţia de preşedinte al României:

1). Domnule Iohannis, de ce refuzaţi să spuneţi că în 1992 aţi cumpărat în Sibiu o casă foarte foarte mare, de 377 mp, din banii câştigaţi din intermedierea a zeci de adopţii internaţionale de copii? Aţi minţit public spunând că aţi cumpărat acea casă cu “o sumă foarte modestă, bani economisiţi din meditaţii”. De fapt, aţi cumpărat respectiva casă când aveaţi doar 33 de ani, plătind o sumă foarte foarte mare obţinută în urma adopţiilor: echivalentul a 564 de salarii de profesor, adică ceea ce aţi fi câştigat timp de 47 de ani de muncă dacă v-aţi fi pensionat la 70 de ani şi nu aţi fi cheltuit nimic? Tatăl dvs nu vă putea ajuta financiar, fiind tinichigiu auto.

Aşa cum ştiţi cu certitudine, raportorul pentru Romania al Parlamentului European, boroneasa Emma Nicholson, a acuzat adeseori faptul că “transferul de copii din România s-a făcut în schimbul unor onorarii adesea foarte substanţiale”. Potrivit declaraţiilor de atunci alebaronesei Emma Nicholson către BBC, “zeci de mii de copii ar fi fost transferaţi în străinătate de agenţiile de adopţie din România, cu un câştig de aproximativ un miliard de dolari, bani încasaţi de oficialităţi şi de intermediarii care au înlesnit adopţiile”.

Domnule Iohannis, de ce bunica copiilor orfani adoptaţi în 1990 n-a mai aflat nimic de soarta nepoţilor după transferarea lor în Canada, deşi i-aţi promis că-i veţi aduce anual în ţară ca să-şi revadă nepoţii? Ce s-a întâmplat cu aceşti copii care, dacă ar trăi, ar avea acum 27, 29, respectiv 34 de ani? Bunica copiilor a murit acum doi ani cu obsesia că nepoţii ei au fost traficaţi pentru bănci de organe. Este cunoscut faptul că mai mulţi copii români au fost traficaţi în acest scop, după adopţii.

Ca urmare, bunica copiilor a făcut de-a lungul timpului plângeri penale pe numele dvs pentru adopţii ilegale şi a depus un memoriu la Parlament. Domnule Iohannis, de ce, în 2004, aţi refuzat să vă prezentaţi în faţa Comisiei de abuzuri din Parlamentul României care v-a trimis citaţie de două ori pentru a vă interoga în problema adopţiilor în care aţi fost implicat? În consecinţă, bunica copiilor a depus în 2007 un memoriu la Preşedinţia României.
D-l Băsescu vă susţine, domnule Iohannis, pentru că vă poate şantaja cu dosarul adopţiilor ilegale?

2). Aţi fost implicat în numeroase escrocherii imobiliare: (1) Conform sentinţei din acest an a Curţii de Apel Braşov, sunteţi proprietar ilegal al unui imobil faţă de care instanţa a decis că nu aţi fost cumpărător de bună credinţă dar aţi încasat chirii de sute de mii de euro care se cuveneau de fapt statului. (2) Aţi cumpărat ilegal un apartament al statului, declarând fals că nu aveţi altă locuinţă în proprietate. (3) Aţi avut de fapt şapte case, dar una aţi pierdut-o în 2005, printr-o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă, întrucât aţi dobândit-o şi pe aceasta prin uz de fals. (4 şi 5) Ultimele două case achiziţionate ca primar, le-aţi cumpărat, se pare, aproape gratis de la biserica evanghelică de care aparţineţi după ce aceasta le-a obţinut în urma retrocedării aprobate de dvs ca primar şi, totodată, ca viitor proprietar.

Aţi încălcat în mod repetat legea conflictului de interese: ca primar al Sibiului, aţi retrocedat mai multe imobile Forumului Germanilor fiind preşedintele acestuia.

3). În februarie 2014, d-l Crin Antonescu a afirmat public că nu sunteţi doar etnic german, ci şi cetăţean german. În condiţiile în care armata română a luptat împotriva celei germane în primul război mondial iar în al doilea război mondial a întors decisiv armele împotriva armatei germane, puteţi fi compatibil 100%, ca cetăţean german care aţi jurat credinţă Germaniei şi armatei germane, cu funcţia de comandant suprem al armatei române?

4). De ce, în cei 14 ani de când sunteţi primar al Sibiului — oraşul care a avut cel mai important rol în înfăptuirea Marii Uniri din 1 Decembrie 1918 —, nu aţi depus niciodată (cu o singură excepţie) o coroană la locul de comemorare a făuritorilor Marii Uniri (la două minute de mers pe jos de biroul dvs): Iuliu Maniu (prim-ministru al guvernului Transilvaniei), Miron Cristea (care va deveni primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române), Octavian Goga sau Iuliu Hossu (care va deveni primul cardinal al bisericii române greco-catolice). Toţi aceştia au fost membri ai Parlamentului de la Sibiu şi ai Guvernului de la Sibiu care a funcţionat din 1918 până în 1920 când Marea Unire a fost recunoscută de Conferinţa de pace de la Paris.

De ce pretindeţi că ne veţi uni după ce, ca primar al oraşului-simbol al patriotismului românesc, ne-aţi sfidat sistematic timp de 14 ani idealul de unire, Ziua Naţională şi simbolurile naţionale?
De ce, ca primar al Sibiului, nu primiţi români în audienţă?

5). Aţi pus cătuşe presei din Sibiu care nu are voie să publice scrisorile mele către dvs.

În anii 2000, 2004, 2008 şi 2012 aţi refuzat să vă confruntaţi direct cu contracandiaţii dvs pentru primăria Sibiului. De ce?

10 noiembrie 2014

Sorin Ilieşiu – senator liberal de Sibiu, membru de onoare (începând din anul 2000) al Organizaţiei “Salvaţi copiii România”

1 comentariu la “O nouă scrisoare pentru Klaus Iohannis: ”Vă scriu pentru a treia oară…”

  1. omul asta nu se satura sa se umple de ridicol?cum explica el ca dintr-un anti-comunist vocal,s-a transformat intr-o sluga obedienta la curtea lui voiculescu?numai liberal nu este,poate ecologist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *