Skip to content
Politică

O nouă ședință a coaliției de guvernare, după ce miniștrii USRPLUS au amenințat că nu votează bugetul

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

La această oră are loc o ședință a coaliției de guvernare, la care participă și premierul Florin Cîțu, în care se discută despre proiectul de buget pe 2021, care nu a fost adoptat nici până acum de Executiv.

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că miniștrii USRPLUS sunt nemulțumiți de banii care ar urma să revină ministerelor ocupate de aceștia și amenință că nu votează bugetul dacă nu vor primi sume mai mari. Este vorba despre ministerele Sănătății, Economiei, Transporturilor și Fondurilor Europene.

" "
" "

DETALII AICI: Dispute pe bani în coaliția de guvernare. De ce amenință miniștrii USRPLUS că nu votează bugetul pentru 2021

Premierul Cîțu a explicat luni, înaintea ședinței, că ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, a primit chiar mai mulți bani decât au fost în bugetul anului trecut.

„Banii sunt acolo, vorbim de 11,43 de miliarde și, repet, uitați-vă în buget să vedeți că sunt cu 11,43 de miliarde mai mult decât anul trecut, când au fost 10,9 miliarde parcă, și mai mult decât într-un an normal, când au fost 9 miliarde. Nu văd unde este problema. Asta arată foarte clar că avem foarte mulți oameni în spațiul public care nu știu să citească un buget. Asta este și o explicație pentru faptul că suntem azi aici cu România, avem oameni în spațiul public care vorbesc fără să înțeleagă cum se face un buget, cum se citește un buget și aruncă aceste informații. Toate aceste discuții în spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget ori vor doar să facă scandal și atât, ceea ce este foarte trist”, a spus Florin Cîțu.

În aceeași ședință, liderii coaliției vor încerca să găsească o soluție pentru conflictul dintre fostul ministru al Economiei, Virgil Popescu, și actualul ministru, Claudiu Năsui, care nu au reușit nici după o lună și jumătate să despartă, legal, Ministerul Economiei de Ministerul Energiei, informează Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *