Skip to content
Politică

O nouă tema de scandal între candidați: dezbaterile televizate

Se pare că această a doua parte a campaniei electorale a început cu scandal. Cei doi contracandidați se acuză reciproc de faptul că nu doresc să participe la dezbateri televizate.

Candidatul PSD-PC-UNPR la alegerile prezidențiale, Victor Ponta, i-a  transmite o invitație contracandidatului său, Klaus Iohannis, pentru a participa la patru dezbateri televizate, la principalele televiziuni de știri, potrivit unui comunicat de presă.

În replică, Klaus Iohannis, candidatul ACL, a declarat, luni, că dorește ca dezbaterea cu contracandidatul său din turul doi al alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta, să se desfășoare “față în față, într-un mediu non-partizan”.

În acest context, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, îl atacă dur pe Klaus Iohannis, declarând că refuzul dezbaterilor electorale ne demonstrează de fapt lașitatea prezidențiabilului.

Și candidatul Victor Ponta a avut o reacție pe seama acestui subiect, afirmând că i-a transmis o somație candidatului ACL, Klaus Iohannis cu privire la invitațiile privind dezbaterile electorale ce ar trebui să aibă loc până în 16 noiembrie. Ponta consideră că Iohannis caută scuze necredibile pentru a refuza participarea la confruntări electorale directe.

În replică, ACL, prin vocea europarlamentarului Renate Weber, declară că Victor Ponta este cel care fuge, de fapt, de o dezbatere televizată.

„La ACL efectiv se aşteaptă ca staff-ul de campanie al domnului Ponta să vină şi să accepte discuţiile în vederea stabilirii unor dezbateri, pentru că eu din ce am văzut în prima apariţie televizată după turul întâi a domnului Ponta a fost anunţul participării domniei sale singur, deci în dezbateri cu el însuşi, ca să zic aşa, în nişte emisiuni televizate. Nici o clipă dumnealui nu a vorbit de o discuţie, de o dezbatere cu contracandidatul. Dar ACL-ul şi domnul Iohannis evident îl aşteaptă pe domnul Ponta la o astfel de dezbatere sau la mai multe”, a transmis miercuri Renate Weber la RFI.

Weber a declarat că, în opinia sa, Ponta nu se simte foarte confortabil cu ideea unor astfel de dezbateri, pentru că mă tem că în astfel de dezbateri s-ar vedea tocmai diferenţele majore dintre cei doi candidaţi.

„Probabil că este o dorinţă de a fugi de astfel de dezbateri. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu o să vă spun că domnul Ponta nu se simte foarte confortabil cu ideea unor astfel de dezbateri, pentru că mă tem că în astfel de dezbateri s-ar vedea tocmai diferenţele majore dintre cei doi candidaţi şi la astfel de dezbateri, cu tot respectul pentru alegătorii în general ai PSD şi ai domnului Ponta, la astfel de dezbateri se uită cu precădere alegători, cei care l-ar dori pe domnul Iohannis, ştim bine, că e vorba de oameni care au un anume nivel de educaţie, un anume fel de a se raporta la politică. Eu cred sincer că domnul Ponta este cel care fuge de astfel de dezbateri”, a mai afirmat Weber.

1 comentariu la “O nouă tema de scandal între candidați: dezbaterile televizate

  1. aceasta dna weber, un taler cu mai muilte fete:consilier prezidential la basescu-l-a tradat:membru pnl pana a obtinut de la antonescu europarlamentar,acum probabil ca linge la iohanis pt. un nou post,poate si mai mare- la cotroceni.Intre timp isi incaseaza miile de euro de la pe.Poate ne lasati si pe noi sa mai hotaram.ajunge cat ati influientat si hotarat contra noastra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *