Skip to content
Sport

O nouă TRAGEDIE în lumea artiștilor: Cristina Stamate a murit

O nouă TRAGEDIE în lumea artiștilor! Actriţa Cristina Stamate a murit, luni dimineață, la Spitalul de Urgență Floreasca, potrivit Antena 3.

Actrița Cristina Stamate era internată de joia trecută la Spitalul Floreasca. Ea a suferit un AVC în urmă cu o lună. În urmă cu doi ani a trecut printr-o operație la inimă. Cristina Stamate a ajuns la spital în același timp cu vestea tragică despre moartea Stelei Popescu.

Cristina Stamate avea 73 de ani si era supranumită „Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti”. Publicul i-a admirat zâmbetul inconfundabil în sute de roluri. Primele, pe scena Teatrului Dramatic din Arad. Consacrarea a venit însă la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, în paralel cu apariţiile la emisiuni de televiziune. Cristina Stamate nu a lipsit nici de pe mare ecran – a făcut parte din distribuţia filmelor „Grăbeşte-te încet” şi „Secretul lui Bachus”.

Viaţa personală şi-a ţinut-o departe de ochii publicului. S-a căsătorit la doar 20 de ani. A divorţat, discret, 11 ani mai târziu. „Merită să iubim oamenii şi atunci când ei nu ne iubesc”, spunea Cristina Stamate, al cărei motto personal era „Mie îmi pasă!”.

În 2007, a publicat un volum culinar, apoi altul de eseuri. A înfiinţat şi un club de teatru, unde şi-a reluat o pasiune mai veche – să predea copiilor. În 2015, Cristina Stamate a trecut cu bine de o operaţie pe cord deschis.

Acum, când nu mai e, ne-a rămas amintirea zâmbetului ei şi o mărturisire cât o lecţie de viaţă.

Cristina Stamate: „Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri. Pentru asta m-am educat să nu jelesc niciodată dacă sunt singură, să nu mă apese singurătatea. Am învăţat că nu trebuie să disper în nicio secundă a vieţii mele, să nu cred că drumurile se închid pentru totdeauna.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *