Skip to content
Sănătate

O nouă tranşă de vaccin Moderna, de 134.400 de doze, soseşte joi în ţară

Twitter

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, joi, va sosi în România o nouă tranşă de vaccin Moderna, respectiv 134.400 doze de vaccin.

CNCAV precizează că transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până la acest moment, în ţara noastră au fost recepţionate 426.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Moderna, iar din data de 04 februarie, au fost administrate 258.141 de doze persoanelor programate la vaccinare, scrie news.ro.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Până miercuri seară, în România au fost vaccinate cu serul Moderna 180.794 persoane, dintre care 77.347 au primit ambele doze de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *