Skip to content
Politică

O nouă tulpină de GRIPĂ AVIARĂ, semnalată în Germania

O nouă tulpină de gripă aviară, H5N8, a fost semnalată la o fermă de curci din nordul Germaniei, pentru prima dată în Europa, au anunţat miercuri seara autorităţile locale, relatează AFP, conform Mediafax.

Prezent până în prezent „în Asia, în special în Coreea de Sud”, virusul a fost identificat într-o fermă din landul Mecklembourg-Pomerania de Vest, afectată de un val de morţi neexplicate în rândul păsărilor domestice, a declarat Ministerul regional al Agriculturii într-un comunicat.

Este „prima apariţie în Europa” a acestei tulpini de virus, care nu a fost detectată şi „în rândul păsărilor sălbatice”, continuă ministerul.

Curcile bolnave au fost sacrificate, ferma a fost dezinfectată, iar un perimetru de securitate de „minimum trei kilometri” şi o zonă de monitorizare „de cel puţin zece kilometri” au fost instituite, potrivit aceleiaşi surse.

Această tulpină este diferită de forma A(H5N6), de asemenea nouă, împotriva căreia Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a avertizat în sepembrie, din cauza virulenţei puternice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *